Her er Gaddafis tordentale

Foto: - (Afp)

Truer vestlige ledere, og sier de vil kjempe for hver eneste kvadratmeter av landet.

20.03.11 17:36

Mindre enn ett døgn etter de første luftangrepene, går oberst Muammar al-Gaddafi kraftig ut mot vestlige ledere, og lover at han vil kjempe for hver eneste kvadratmeter av landet

Talen, som var rundt 15 minutter, var kun et lydopptak og ble kringkastet på statlig fjernsyn. Hør talen i bunnen av saken!

- Vi lover dere; hvis dere vil ha en lang krig, er vi klare. Vi er ikke redde, vi lar oss ikke skremme. Vi vet at vi vil vinne, sier Gaddafi i talen.

- Vi har til og med trent våre kvinner til å kjempe. De er opplært til å bære våpen og bruke våpen, sier han.

- Vi vil bevæpne millioner av menn og kvinner
Gaddafi mener luftangrepene er å betrakte som terrorisme, og sier hele det libyske folk nå er bevæpnet og vil forsvare seg.

Det statlige libyske nyhetsbyrået Jana hevder libyske myndigheter har begynt utdeling av våpen til mer enn en million mennesker. Dette skal ha blitt gjennomført i løpet av få timer.

- Vi vil bevæpne millioner av menn og kvinner, hevder en kilde i det libyske forsvarsdepartementet overfor nyhetsbyrået.

- Dere vil mislykkes
I søndagens tale sa Gaddafi at landets innbyggere er klare til å stå imot all motstand

- Vi vil kjempe for hver kvadratmeter av vårt land. Vi vil dø som martyrer. Men vi vil seire, dere vil dø. Dere vil mislykkes slik Hitler mislyktes, Napoleon mislyktes, Mussolini mislyktes.

- Dette er en ny korstogskrig, dere prøver å fjerne islam. Men islam vil aldri forsvinne. Islam vil være sterkere etter i dag. Den libyske revolusjonen vil være sterkere etter i dag.

Omfattende bombing
Statlig libysk fjernsyn sier 48 mennesker er drept mens 150 personer er såret etter nattens missilangrep mot Libya. Misrata er blant byene som er blitt angrepet.

Britiske og amerikanske styrker sendte over 110 raketter inn over Libya, og franske jagerfly bombet militærstillinger nær opprørsbyen Benghazi.

Les: Slik rammet koalisjonen Libya

MER OM LIBYA:

Slik rammet koalisjonen Libya
Dette skal Gaddafis menn kjempe mot
Har åpnet ild mot sine første mål
Franske jagerfly har startet operasjonene mot Gaddafi
- Riktig å gripe inn
Norske F-16 kampfly til Libya innen kort tid
- Frankrike, USA og Storbritannia gir ultimatium til Libya
Nordmenn har allerede overvåket libysk luftrom

Hør hele talen her:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.