*Nettavisen* Nyheter.

Her er han omringet av haier

Foto: Skjermdump, CNN/Network Ten

Dramatisk redningsaksjon i haiinfisert farvann.

15.08.12 21:31

En 49 år gammel fisker måtte holde seg flytende i vannoverflaten i mer enn 20 timer utenfor kysten av Vest-Australia etter at båten hans hadde sunket.

Til slutt fikk mannskapet om bord i et nyhetshelikopter øye på mannen. Men 49-åringen var ikke alene. Rundt ham sirklet det menneskeetende haier av type hammerhai.

Trygler om hjelp
Den dramatiske redningsaksjonen ble dekket på direkten av en australsk nyhetskanal.

- Jeg ser på ham akkurat nå. Han vinker til oss og han har et lettet uttrykk i ansiktet. Han ligger klissnaken i vannet, sa journalist Grant Taylor fra den australske nyhetskanalen Channel Seven på en direktesendt nyhetsoppdatering.

Når kameraet zoomer inn på mannen, kan en se at mannen folder hendene og trygler om hjelp.

Omringet av haier
Deretter ankommer flere redningsbåter og redningsfly området, men de må være raske, ettersom mannen er omringet av haier på alle kanter, melder CNN.

- De forsøker å holde haiene borte fra ham. Vi så nettopp en stor hammerhai som sirkler ham, sa journalisten i nyhetshelikopteret.

Et redningsfly dropper en livredningsflåte ned på vannet, men 49-åringen er altfor utslitt til å svømme fram til flåten.

- Endelig trygg
Men endelig kommer det en redningsbåt og får plukket opp den utslitte mannen.

- Nå er han endelig trygg, sa journalisten om bord i nyhetshelikopteret.

Mannen ble deretter fraktet til sykehus i Perth, hvor han ble behandlet for nedkjøling og solbrenthet.

Det var to andre menn om bord i fiskebåten da den sank. Den ene ble funnet omkommet i havet, mens den andre er fortsatt savnet, melder The Guardian.

Født og oppvokst i Danmark
Fiskeren skal ifølge danske medier være dansken Kim Thomsen, som var født og oppvokst i Danmark før han emigrerte til Australia sammen med sine foreldre.

Han bor i Forrestfield som ligger 15 kilometer sørøst for Perth.

Danskens nevø (24) og en kamerat av nevøen var også om bord i den 5,5 meter lange fiskefartøyet da det kantret som følge av en bølge.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.