RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ayman al-Zawahiri (AFP)

Her er Krekars drømmelag

Sist oppdatert:
Mullah Krekar ser for seg en overnasjonal islamsk stat med Osama bin Laden som leder.

Det er i et fem timer langt intervju med den arabiske satelittkanalen Al-Hiwar at mullah Krekar snakker om sine visjoner for et islamsk kalifat, en overnasjonal islamsk stat, ifølge VG Nett. Her peker han på al-Qaida-toppene Osama Bin Laden, Ayman Muhammad Rabaie al-Zawahiri og Hizb-e Islami-grunnlegger Gulbuddin Hekmatyar som mulige ledere.

Alle tre står på USAs terrorliste. Gulbuddin er ettersøkt i forbindelse med terroraksjoner som al-Qaida og Taliban står bak. I 2003 ble han av myndighetene i USA utpekt som en global terrortrussel.

Frp-leder Siv Jensen sier til VG at hun nå forlanger at regjeringen setter Krekar i forvaring.

Mulla Krekar, som er bosatt i Oslo, er en av grunnleggerne av terrorgruppen Ansar al-Islam. Han har selv fortalt at han underviser i jihad – hellig krig. Høyesterett har slått fast at Krekar er en trussel mot rikets sikkerhet og at han kan utvises. Men utsiktene til tortur og dødsstraff i Irak har så langt forhindret dette.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere