RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er mannen bak Mohammed-filmen

Foto: faksimile Al Arabiya
Sist oppdatert:
Poserer sammen med «barnebruden» på filmsettet.

Nakoula Basseley Nakoula (55) er mannen bak den forhatte filmen «Innocence of Muslims», som bevisst har krenket profeten Mohammed. Filmen har utløst en bølge med demonstrasjoner, protester og voldelige aksjoner i den muslimske verden den siste uken.

Et 13 minutter langt klipp av filmen ble lagt ut på YouTube allerede i juni måned, men det var først i forrige uke at reaksjonene kom.

Avbildet på filmsettet
De voldsomme opptøyene startet med at USAs ambassadør Christopher Stevens og tre andre ambassadeansatte ble drept da en mobb gikk til angrep på amerikanernes konsulat i Benghazi, Libya.

Både den arabiske avisen Al Arabiya og den britiske Daily Mail har publisert et bilde av filmskaperen. Bildet ble tatt på settet av den omstridte, islamkritiske filmen «Innocence of Muslims», hvor profeten portretteres som blant annet en homoseksuell og pedofil.

Lurt av regissøren
Nakoula, som er født i Egypt, er avbildet sammen med en av skuespillerinnene i filmen. Anna Gurji spiller profetens «barnebrud» i filmen. Gurji hevder hun ble lurt av regissøren, og ikke ante at filmen dreide seg om den hellige profeten. Nå frykter hun for sitt liv.

- Jeg spilte den yngste bruden til karakteren som heter George, sier hun ifølge Al Arabiya.

Dubbet skuespillerne
Filmskaperen skal ha dubbet skuespillerne og lagt til ordet Mohammed i etterarbeidet av filmen.

- Jeg ante ikke at George skulle bli endret til Mohammed. Jeg er livredd for at folk i Midtøsten skal klandre meg, sier Anna Gurji.

- Jeg er katolikk, så det kan tenkes at de tror jeg har noe imot muslimer. Jeg tar piller for å sove. Jeg har grått i dagevis. Jeg føler meg sveket. Ansiktet mitt er klistret til filmklippet. Folk ser den grusomme filmen, og de ser meg, sier hun.

Gurji sier hun fikk 75 dollar dagen i lønn.

Avhørt av politiet
Regissøren ble avhørt av politimyndighetene i Los Angeles søndag i forbindelse med et brudd på betingelsene for prøveløslatelse. Han er tidligere dømt til 21 måneder i fengsel for bedrageri og narkotikaproduksjon.

Les også:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere