RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er mannen Karadzic kopierte

Sist oppdatert:
- Stjal energien min, raser serbisk healer.

Krigsforbryteren Radovan Karadzics falske identitet som utøver av alternativ medisin var ikke tilfeldig valgt. Utstudert og nøyaktig modellerte Karadzic både utseende og karriere på en ekte serbisk healer, Petar Glumac, som bor i landsbyen Banatsko Novo Selo utenfor Beograd, melder den serbiske nettavisen B92 .

- Radovan stjal mitt ansikt og min energi, raser den hvithårede 78-åringen i avisa Alo! mandag.

- Har vært på tv
Healeren sier at han ikke har noen som helst forbindelse med Radovan Karadzic, men at han har vært på tv og dermed kan ha inspirert krigsforbryteren uten noen gang å ha møtt ham.

- Jeg har også vært på tv, men du er nødt til å spørre ham selv om grunnen til at han kopierte meg, sa Glumac til avisa.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

78-åringen har holdt på med alternativ medisin i 23 år, og det virker utrolig at det kan være tilfeldig at Radovan Karadzic valgte både hans utseende og hans karriere.

Avhørt i Østerrike
Kopieringen av Glumac kan forklare rapporter fra østerriksk politi om at Radovan Karadzic ble forhørt av dem i mai 2007 da han dukket opp forkledd som Dabic i Wien under navnet Petar Glumac. Dette skal nemlig ha vært den ekte healeren selv, som var på forretningsreise i Østerrike. Det bekreftes av Glumac selv.

Også østerriksk politi bekrefter nå at det ikke var Karadzic de avhørte, men en som lignet på hans alter ego Dragan Dabic.

Ulike øyebryn
Bildene av Karadzic under navnet Dragan Dabic ved siden av Petar Glumac er på alle forsider i Serbia i dag. De to mennene er svært like, og den eneste tydelige forskjellen er at Karadzic har svarte øyebryn, mens Glumacs er like hvite som det lange håret hans. Dessuten lar Glumac hestehalen sin henge løst.

- Alt annet er 1000 prosent det samme, sier han til B92.

Selv om Karadzic modellerte livet sitt på livet til Glumac, stjal han navnet til en mann som døde i Sarajevo i 1993, nemlig Dragan Dabic. Under dette falske navnet drev han sin egen klinikk for alternativ medisin, og deltok på konferanser der han holdt innlegg om praksisen. Han skrev også bidrag til et fagblad, «Zdrav Zivot» («Sunt Liv», red.anm.).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere