RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er nye Boeing 777

Sist oppdatert:
Lanseringen av Boeings nye langdistansefly ble lagt til side da terrorister angrep USA i 2001, men nå viser flyprodusenten stolt fram 777-200LR - flyet som kan bringe deg non-stop hvor som helst i verden.

Boeing håper å gjenvinne tapt terreng med sitt nye langdistansefly, Boeing 777, melder BBC på nett. Nye 777-200LR kan klare distanser på 17.500 kilometer og fly deg non-stop London-Sydney. Flyet ble presentert for ansatte og presse på fabrikken i USA tirsdag.

I motsetning til sin europeiske konkurrent, Airbus og deres 380 superjumbojet, satser Boeing på mindre fly på lange distanser.

Analytikere er delt i synet på hvem som vil trekke det lengste strået og sier luftslaget mellom Boeing og Airbus kan bli et vendepunkt for flyindustrien.

Airbus gikk forbi Boeing som den ledende fabrikken for sivile fly i 2003 og satser nå på den såkalte super-jumbojeten. Men Boeing har klokkertro på sine mindre og slanke fly, slik som 777-200LR og den mye forhåndsomtalte 787 Dreamliner, som etter planen skal på vingene i 2008. Lettere materialer og mer effektive motorerer gjør at flyene kan være på vingene lenger.

Se bilder og presentasjon av Boeing 777 her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere