RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er Osman

Sist oppdatert:
Her viser politiet i Roma frem bildet av Osman Hussain, fjerdemann som er mistenkt for bombeaksjonene i London. 27-åringen ble pågrepet fredag.

27 år gamle Osman Hussain er mistenkt for å ha forsøkt å utløse en bombe på t-banen ved Sheperd's Bush 21. juli.

Italias innenriksminister Giuseppe Pisanu opplyser at mannen, som opprinnelig kommer fra Somalia, ble pågrepet i en politiaksjon i Roma i ettermiddag. En annen person skal også være pågrepet, melder Sky News.

Samarbeid
Bilder av 27 år gamle Osman Hussain har sirkulert i mediene hele den siste uken, men navnet hans har ikke vært kjent før i dag.

- Arrestasjonen som ble gjort for kort tid siden, fortjener virkelig ros, sa Pisanu i en kort kommentar. Han gav ingen ytterligere detaljer, men sa at politiaksjonen var et ledd i et internasjonalt samarbeid.

Italias statsminister Silvio Berlusconi er også full av lovord. Han kaller arrestasjonen svært viktig.

Ifølge Reuters ble Hussain pågrepet hjemme hos et familiemedlem i Roma, i nabolaget Casilino.

Han motsatte seg ikke arrest, og prosessen med å få ham utlevert til Storbritannia er allerede i gang. Ifølge et vitne deltok rundt 40 væpnede politimenn i arrestasjonen.

Britisk politi skal ha satt italienerne på sporet ved å be italiensk politi sjekke et mobiltelefonnummer som tilhører den mistenktes svoger.

Overvåket telefon
Politiet skal ha overvåket samtalene til og fra telefonen, og på denne måten klarte de å spore den mistenkte på hans flukt med tog fra England via Paris og Nord-Italia til Roma.

Ifølge TV-stasjonen Rai kom Hussain til Roma tidligere i dag. Han forlot London for to dager siden.

Ifølge det italienske nyhetsbyrået Ansa er også Hussains bror pågrepet. Det skal være han som eier leiligheten de to ble pågrepet i. Denne leiligheten ble i kveld grundig gjennomsøkt etter mulige bevis.

- Arrestasjonen ble gjort i en aksjon der politiet i Roma og Scotland Yard samarbeidet, opplyser Geoffrey Watson ved den britiske ambassaden i Roma til AP.

Anti-terrorenheten ved påtaleadvokat Franco Ionta får nå oppgaven å avhøre Hussain. Italiensk politi tror ikke 27-åringen kom til Roma med planer om å utføre terroraksjoner mot italienske mål, men at han rett og slett var på flukt.

Tidligere fredag ble to av de andre mistenkte bombemennene pågrepet i en dramatisk politiaksjon i London. Førstemann ble pågrepet onsdag.

Det bor noen tusen somaliske immigranter i Roma. Somalia var tidligere en italiensk koloni.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere