RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er pedo-reiret

Sist oppdatert:
På dette hotellet bodde pedofile Christopher Neil før han ble pågrepet. Hotellet huset flere pedofile.

PATTAYA (Nettavisen): Politiet i Pattaya fant nylig en savnet åtteåring hjemme hos en kanadisk pedofil. Hotellet de fant ham på er det samme som den beryktede pedofile Christopher Neil bodde på umiddelbart før han ble arrestert nord for Bangkok nylig.

Barn som sexslaver
Sivile spanere fattet interesse for en thailandsk mann da han gikk hånd i hånd med en liten gutt midt i turistbyen Pattaya.

Den 24 år gamle mannen ble innbrakt sammen med en åtte år gammel gutt. I avhør innrømmet 24-åringen at han ga narkotika til barn og leverte dem til pedofile fra Europa.

For simple 20 kroner måtte barna utføre seksuelle tjenester. Halliken solgte barna for i underkant av 100 kroner til de pedofile.

Ville sette opp felle
- Beklageligvis greide en 54 år gammel kanadier å unnslippe da vi gikk til aksjon, sier en politikilde ved Pattaya-politiet til Nettavisen.

På bakgrunn av opplysninger fra den thailandske halliken hadde de bestemt seg for å pågripe kanadieren som var oppgitt å være en fast misbruker av mindreårige. Ifølge politiet skal han misbrukt svært små barn.

- Heldigvis har vi identifisert mannen etter han ble avbildet på overvåkingskameraer. Vi har sikret oss passet hans, og det er et tidsspørsmål før vi tar ham, fortalte politikilden til Nettavisen.

Storaksjon
Mannen ble fredag arrestert i sitt hjem i Canada og blir nå begjært utlevert til Thailand. Det var samme dag som politiet i de 27 EU-landene iverksatte en omfattende jakt på pedofile, der også nordmenn er involvert. Fredag ble det gjort flere pågripelser, og databeslag er i gang. Aksjonen går under kodenavnet «Koala». Bare i Frankrike skal 25 personer være pågrepet, mens i alt 2500 personer skal sjekkes ut, ifølge det franske nyhetsbyrået AFP.

Mandag holder Eurojust og Europol en pressekonferanse i Haag i forbindelse med opprullingen av nettverket.

Flere av de involverte i nettverket skal være nordmenn, sier Kripos til Nettavisen.

Et pedofilirede
Politiet avslører overfor Nettavisen at den pedofiliarresterte kanadieren Christopher Neil, som for to uker siden ble arrestert etter en verdensomspennende menneskejakt, hadde bodd på samme hotellet som 54-åringen som ble arrestert fredag.

- Vi tror vi er i ferd med å rulle opp en pedofiliring, sier politiet i Pattaya.

Etter at Christopher Neil ble arrestert har politiet trappet opp jakten på pedofile nettverk ytterligere.

- Vi er av den oppfatning at disse menneskene skader Thailands omdømme som turistmål. Vi tror heller ikke det er noen tilfeldighet at de to kanadierne brukte samme hotell. Siden vi nå har arrestert to thailandske medhjelpere tror vi at vi har muligheten til å avsløre en internasjonal pedoring. Her samarbeider vi tett med Interpol, sier en politikilde til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere