*Nettavisen* Nyheter.

Her er sjørøverne

Frankrike har sendt krigsskip mot de somaliske piratene.

05.04.08 23:01

Fredag morgen kapret somaliske pirater den privateide franske lukusyachten «Le Ponant». Ombord på yachten er et mannskap på 30.

Den franske fregatten «Le Commandant Bouan» skygger nå piratene, men franske myndigheter vegrer seg mot å borde yachten.

Piratene skal ha kurs mot hovedbasen sin, den somaliske kystbyen Eyle (se kart nederst i artikkelen).

Den franske statsministeren Francois Fillon er bekymret for sikkerheten til mannskapet og mener det er for tidlig å gå til aksjon mot piratene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

- Vi har kontinuerlig kontakt med Ponants eiere og vi diskuterer flere forskjellige alternativer. Mannskapets sikkerhet er uansett det viktigste, sa Fillon ifølge Reuters.

Frankrike har en marinebase i miniputtlandet Djibouti rett nord for Somalia. Ifølge Reuters vurderer franskmennene en felles aksjon med marinestyrker fra Canada og USA.

Farvannene utenfor Somalia regnes som de mest farlige i verden. Det til tross for at kystlinjen patruljeres av krigsskip fra flere nasjoner. I løpet av 2007 har pirater bordet minst 30 skip.

Dersom piratene lykkes i å seile yachten inn til somalisk havn vil det komplisere en eventuell internasjonal redningsaksjon.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.