Gå til sidens hovedinnhold

Her er søppel-roboten

Nå kommer roboten som skal verne miljøet og gi folk den hjelpen de trenger

I Bangladesh er det mye gamle biler, sykler og annet skrap. Dersom Feroz Ahmed Siddiki får det som han vil, kan noe av dette søppelet bli brukt til å lage billige roboter som kan komme til nytte for de fattige, melder Reuters.

Forsker ved Bangladesh’ internasjonale islamske universitet Chittahong, Siddiki, har jobbet med utviklingen av sin søppelrobot, kalt IRobo, de siste to årene.

Mer enn 90 prosent av de mekaniske delene av roboten og 40 prosent av den intellektuelle delene er nå ferdig, og det vil ta rundt et år å ferdigstille det siste, ifølge oppfinneren.

-Jeg fant opp denne roboten, som har fått navnet IRobo. IRobo betyr internett-robot. Roboten kan jobbe for samfunnet, og ta seg av oppgaver som for eksempel å vaske rom. Den kan også jobbe som sikkerhetsvakt, sier han.

HTML EMBED

Skrap slår Honda?
Siddiki betegner ikke sin robot som enestående. Men han håper, så snart den er ferdig, at den vil slå de japanske menneskelignende roboter som Asiom, produsert av Honda.

Han startet med prosjektet i 2005 da han fortsatt var student. Han gikk rundt på søppelplasser og til elektronikksjapper for å få skrapelektrinikk til roboten.

- Jeg håper den vil komme i salg fra 2008. Og siden det er en lavkostrobot, så vil forhåpentlig folk være i stand til å kjøpe den, sier han.

Siddiki er i forhandlinger med et asutalsk software-firma for kommersiell produksjon. Dersom IRobo vil bli masseprodusert, vil den trolig koste i underkant av 1000 dollar, ca 5.500 kroner.

Den 25 år gamle oppfinneren, som selv er sønn til en ingeniør, sier han har vært interessert i teknologi siden han var barn. Han har også vunnet en rekke priser for sine oppfinnelser

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto