*Nettavisen* Nyheter.

Her er tallene i det svenske valget

KNAPT FLERTALL TIL RØDGRØNNE: Alle stemmene er telt i Sverige. De rødgrønne beholdt et knapt flertall med 144 riksdagsmandater, mot Alliansens 143. Drøyt 26.300 stemmer skilte blokkene. Foto: (Nettavisen)

144 mandater til de tre rødgrønne partiene, 143 mandater til  Moderaterna, Centerpartiet, Kristdemokraterna og Liberalerna og 62 til Sverigedemokraterna.

13.09.18 17:01

Torsdag 13. september er den foreløpige opptellingen av samtlige 6325 valgdistrikter klare. Det utsatte mandatet som lenge hoppet mellom Centerpartiet og Sverigedemokraterna, glapp for sistnevnte. Dermed endte sittende statsminister Stefan Löfven den rødgrønne blokken med 144 mandater totalt mot 143 til den borgerlige alliansen.

Saken oppdateres.

Drøyt 26.300 stemmer skilte blokkene, melder NTB.

Nå pågår en fintelling av samtlige stemmer som ble avgitt i søndagens valg. Dette skjer alltid, og det endelige resultatet blir derfor først offentliggjort fredag.

De tre rødgrønne partiene er Socialdemokraterna, Vänsterpartiet og Miljöpartiet. De fire borgerlige partiene er Moderaterna, Centerpartiet, Kristdemokraterna og Liberalerna. Sverigedemokraterna hører ikke til noen blokk.

Les også: Valgresultatet klart i Sverige: De rødgrønne beholdt knapt flertall

Se alle tallene på Sveriges offisielle valgside val.se

Dette er de åtte partiene i riksdagen. Feministiskt initiativ oppnådde 0,4 prosent (tilbake 2,6 prosent) og får ingen plass i riksdagen denne gangen heller.

Her er partienes bastioner

Om vi ser på partienes oppslutning i riksdagsvalgkretsene (tall før alle stemmene var talt opp), kan det største partiet, Socialdemokraterna, utrope Norrbottens län til sin bastion. Her, i Sveriges nordligste län med 250.464 innbyggere, fikk de en oppslutning på 41,9 prosent. Moderaterna gjør det best i hovedstadsområdet. I Stockholms län har de en oppslutning på 26 prosent. Det tredje største partiet i den nye riksdagen, Sverigedemokraterna, gjør det best i Skåne läns norra och östra. Her er oppslutningen 29,1 prosent. Partileder Jimmie Åkesson er født i Skåne län og vokste opp i nabofylket, nærmere bestemt i Sölvesborg kommune i Blekinge län.

Les også: Her bryter jubelen løs på Sverigedemokraternas valgvake - «Nå skal vi ha ekte innflytelse»

Les også: Löfven: - Blir sittende som statsminister

INFOGRAFIKK: Oppslutning og mandatfordeling - foreløpige tall

TABELL: Partioppslutning per riksdagsvalgkrets - foreløpige tall

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag