RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er taperne etter Fox-debatten i USA

IMPONERTE IKKE: Verken Scott Walker (til venstre), Donald Trump (i midten) eller Jeb Bush har grunn til å være fornøyd med meningsmålingene etter den store TV-debatten på Fox News.
IMPONERTE IKKE: Verken Scott Walker (til venstre), Donald Trump (i midten) eller Jeb Bush har grunn til å være fornøyd med meningsmålingene etter den store TV-debatten på Fox News. Foto: Chip Somodevilla (Getty Images)
Sist oppdatert:
Donald Trump får juling i den første nasjonale meningsmålingen etter den store TV-debatten i forrige uke.

NEW YORK (Nettavisen): Donald Trump leder fortsatt på meningsmålingene om hvilken republikaner som er best egnet som president i USA, men den berømte og beryktede forretningsmannen må tåle en smell etter den store TV-debatten på Fox News i forrige uke.

En fersk meningsmåling fra Rasmussen viser at Trumps støtte i befolkningen har falt til 17 prosent, ned fra 26 prosent ved forrige måling (i slutten av juli).

Trump leder fremdeles. Marco Rubio har doblet sin oppslutning og er nå nummer to med 10 prosent, like foran Jeb Bush, som også scorer 10 prosent.

I tillegg til Marco Rubio må også Ben Carson regnes som en vinner etter debatten på Fox News. Den tidligere kirurgen har vokst fra 5 prosent til 8 prosent.

Det er definitivt også verdt å merke seg at Carly Fiorina, som var blant de sju kandidatene med svakest oppslutning før debatten, har økt fra 1 til 9 prosent. Fiorina og de seks andre kandidatene nederst på meningsmålingene hadde sin egen debatt – populært kalt «barnas bord» – tidligere samme dag og Fiorina imponerte stort der.

Den nest største taperen er Scott Walker, som falt fra 14 til 9 prosentpoeng. Han faller dermed fra andre- til fjerdeplass blant de 17 republikanske presidentkandidatene.


Selv om Jeb Bush holder seg stabilt på 10 prosentpoeng i Rasmussens nasjonale måling, har han liten grunn til å være fornøyd. En undersøkelse gjennomført av Suffolk University i Iowa, en nøkkelstat tidlig i valgkampen, viser at Bush faller fra tredje- til sjuendeplass der.

Fakta: Rasmussens måling:

Klikk for å åpne faktaboksen
 

Donald Trump 17%
Marco Rubio 10
Jeb Bush 10
Scott Walker 9
Carly Fiorina 9
Ben Carson 8
Ted Cruz 7
John Kasich 4
Chris Christie 4
Rand Paul 4
Mick Huckabee 3
Jim Gilmore 1
Rick Perry 1
Lindsey Graham 1
Rick Santorum 1
Bobby Jindal 1
George Pataki 0
Ikke besvart 11

Under 1 prosent av respondentene i den undersøkelsen trekker fra Bush på spørsmål om minneverdige øyeblikk i Fox-debatten.

Bare 2 prosent mener at Jeb Bush imponerte mest.

Undersøkelsen til Suffolk University avslører at 55 prosent mener at de er mindre komfortable med tanken på Donald Trump som president nå enn de var før debatten. 54 prosent mener dessuten at han ikke har grunn til å klage på spørsmålene han fikk av moderatorene – selv om det må påpekes at 41 prosent støtter Trump på dette området.

TV-debatten på Fox News ble sett av hele 24 millioner mennesker. Det er rekord i USA.

I en tredje undersøkelse som ble publisert tirsdag, kommer det fram at 45 prosent ønsker at visepresident Joe Biden skal stille som presidentkandidat for demokratene, mens 47 prosent ønsker at han skal la være.

Gallup spør også om respondentene ville støtte Biden hvis han stiller, og får ja fra 19 prosent, mens 61 prosent svarer at de vil vurderte det. 19 prosent sier at de definitivt ikke vil støtte Joe Biden uansett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere