RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er terroristens forklaring

Sist oppdatert:
Osman Hussain, som er siktet for terrorforsøket i London, er blitt avhørt i Roma. Les hans forklaring her.

Det er den italienske avisen La Republicana som kan presentere innholdet i avhørene av den terrorsiktede 27-åringen. Dette blir i dag gjengitt i flere britiske aviser.

Osman Hussain ble avhørt fredag ettermiddag i fengselet Regina Coeli i Roma, av dommerne Franco Ionta og Pietro Saviotti.

Der forklarte han blant annet at han var overrasket over 7. juli-bombene, som drepte mer en 50 mennesker i Londons undergrunn og på en buss ved Tavistock Square.

«Så filmer av barn som gråter»
- Men det angrepet var et signal til oss om at vi skulle slå til. Vi hadde ingen direkte kontakt med personene i gruppen som sto bak det første angrepet, skal han ha forklart.

Innholdet som er lekket ut fra avhørene av Hussain, blir bekreftet av den italienske innenriksministeren.


Hussain hevder at han ikke er religiøs fanatist:

- I stedet for å be, hadde vi diskusjoner om arbeid, politikk og krigen i Irak. Og vi så på filmer, spesielt filmer der du så kvinner og barn bli drept og utryddet av engelske og amerikanske soldater. Eller filmer av enker, mødre og døtre som gråter, har han forklart.

«Vi måtte reagere»
Propaganda-filmene skal i følge det italienske nyhetsbyrået Ansa, ha hjulpet gruppen i deres politiske overbevisning om at det «var nødvendig å gi et signal, at de måtte gjøre noe».

- Vi måtte reagere på det hatske og fiendelige klimaet som oppsto etter 7. juli-angrepet. Men vi skulle ikke drepe noen. Bombene våre var ikke i stand til å kreve noen ofre, skal han ha sagt.

Dessuten avviser han at de handlet på oppdrag fra al-Qaida.

- Vi hadde aldri kontakt med bin Ladens nettverk. Vi visste at de eksisterte og hadde tilgang til deres budskap gjennom internett. Men ingen direkte kontakt, skal Osman Hussain ha hevdet i avhørene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere