Gå til sidens hovedinnhold

Her er valpen som lyser i mørket

Født med unike gener. Se video!

GÅ RETT TIL DYRESIDEN

Beaglen Ruppy er ikke som alle andre hunder, selv om det ser sånn ut i dagslys. Hunden har nemlig et fluoriserende gen, som gjør at den lyser under ultrafiolett lys. Nå har hun fått en valp med de samme egenskapene, skriver Daily Mail.

Les også: Mann og klone

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Se video her:

HTML EMBED

Forskning
Det er slettes ikke typisk for beagle-hunder å lyse under ultrafiolett lys. Forskere fra universitetet i Seoul har nemlig plantet fluoriserende gener i moren, som nå har brakt det videre til sitt avkom.

- Det er ikke det faktum at hunden lyser rødt som er viktig, heller det at vi har plantet genene i dem, sier professor Lee Byeong-chun, fra universitetet i Seoul.

De fluoriserende hundene er klonet. Ruppy kom i et kull med fire hunder, hvor man blandet gener fra beagelens hud med fluoriserende gener i egg og plantet det i livmoren til en surrogatmor.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Les også: Ektepar klonet familiehunden

Blandet mottakelse
Forskerne mener disse hundene kan brukes til å studere og forebygge menneskesykdommer. Ikke alle er like begeistret for forskningen til Byeong-Chun Lee.

- Jeg vet ikke om et eneste tilfelle hvor genetisk modifiserte hunder har hjulpet i sykdomsforskningen, sier Greg Barsh fra Stanford University, til Sky.

Forskeren Nathan Sutter fra Cornwell University i New York mener forskning på genmodifiserte hunder er anstrengende, dyrt og går tregt.

De sørkoreanske forskerne hevder at de kan injisere sykdomsbekjempende gener i hunder på samme måte som de fluoriserende, for å bekjempe sykdommer som Parkinson.

Har du en god dyrehistorie? Send tips til Dittdyr.no.

Få magasinet Dittdyr rett hjem i posten. Bestill her, kr 279 for seks utgaver:

HTML EMBED
Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene