*Nettavisen* Nyheter.

Her er verdens millionærer

Verden får stadig flere styrtrike mennesker. Her er millionæroversikten.

21.06.06 15:52

Endelig er oversikten over verdens rikfolk her. Capgemini og Merrill Lynch har talt og regnet på millionærer i sin tiende utgave av World Wealth Report. Svaret er at det finnes 8,7 millioner millionærer på planeten.

NA24 - din næringslivsavis.

Dollarmillionærer
Rapporten tar for seg hvor mange som kan kalle seg millionærer, målt i dollar.

Bare i USA har millionærene formert seg det siste året med 8,5 prosent. Over dammen eier de rikeste 33.000 milliarder dollar til sammen. Den eksklusive klubben av dollarmillionærer har dessuten økt med 6,5 prosent, til 8,7 millioner mennesker.

Flater ut
Gullklubben er likevel de som sitter med mer enn 30 millioner dollar. I 2005 er det 85.400 som kan skryte av å være en del av de rikeste i verden.

For første gang på tre år klarer ikke USA å levere flere millionærer enn året før. I 2004 økte millionær-klubben med 9,9 prosent. I år var det 6,8 prosent flere enn i fjor.

USA-millionærene er også de som er mest skeptiske til å bruke pengene sine i andre land og verdensdeler. Ifølge rapporten er amerikanske rikinger mest opptatt av hjemlige investeringsmuligheter.

- Det betyr at de går glipp av mulighetene og pengene i resten av verden, sier Bertrand Lavayssière i Capgemini.

Bruker pengene andre steder
Det er spesielt i Asia millionærene bruker pengene sine. Ifølge World Wealth Report er Øst-Asia det området hvor rikingene finner flest investeringsmuligheter. Midtøsten og Latin-Amerika viser også sterk vekst, og tiltrekker seg millionærer fra hele verden.

Sterkest vekst i Sør-Korea
Men det er ikke USA som har den sterkeste veksten av millionærer. Den er det Sør-Korea som står for. Der er det 21,3 prosent flere millionærer i år enn i fjor. India og Russland kommer på andre- og tredjeplass på lista.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.