*Nettavisen* Nyheter.

Her er verdens største yacht

Foto: MARCUS BRANDT (EPA)

Den russiske multimilliardæren Roman Abramovich har fått sitt eget rakettforsvar om bord i sitt nye leketøy

15.06.09 21:56

Bare skurkene i James Bond overgår Roman Abramovich i størrelse og utstyr på yachten - og det med knapp margin. Den 170 meter lange skuta «Eclipse» til 3,2 milliarder kroner har:

  • -Rakettvarslingsanlegg
  • -To helikopterdekk
  • -Miniubåt
  • -Pansrede vegger rundt hovedlugaren
  • -Skuddsikre vinduer

Klikk på bildet for å forstørre.

epa01759262 Mega yacht 'Eclipse' of Russian oligarch billionaire Roman Abramovich leaves the Dock 5 of shipyard Blohm + Voss in Hamburg, Germany, 12 June 2009. The yacht of some 170 metres length, allegedly the biggest private-owned yacht, is equipped with a missile-detection system, a helicopter pad, a miniature submarine and a luxury spa. Foto: MARCUS BRANDT (EPA)

Hemmelig
I tillegg er «Eclipse» utstyrt med eget luksusspa og selvfølgelig svømmebasseng. Hvordan det ser ut inne i båten er foreløpig er hemmelighet. Helt til nylig var det også en hemmelighet hvor dette skipet ble bygget, men nylig ble det altså flyttet fra dokken i Hamburg der det blir bygget. En operasjon som var vanskelig å gjøre i skjul.

Oljemilliardæren
Bestilleren av dette skipet er tjente sine milliarder på det russiske oljeselskapet Sibneft på 90-tallet. Før det hadde han slått seg opp som småselger på det svarte markedet i Moskva, og produsent av dukker.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Natalya Kolesnikova

I dag er han en av verdens desidert rikeste mennesker, og eier av den engelske fotballklubben Chelsea.

Store båter
Hans vanvittige båtpark har tidligere vært omtalt her i Nettavisen. Hans nåværende flaggskip «Pelorus» er ingen lettvekter den heller. Men med sine 115 meter topper den ikke lista over verdens råeste yachter. For Abramovich hjelper det tydeligvis ikke at han i tillegg har superyachtene «Ecxtasea» og «Sussurro» i sin flåte.

Når «Eclipse» blir levert i 2010 blir den verdens største.

Nest største
Den nye yachten fra verftet Blohm & Voss i Hamburg er bygget for å overgå megayachten til Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum av Dubai. Herskeren i Dubai sjøsatte sin 162 meter lange «Platinum» i 2005. Skipet ligger ennå ved verftet i Dubai, og har ennå ikke blitt levert.

Mer om yachter. Les: Verdens råeste yachter

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Imre Solt

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.