Gå til sidens hovedinnhold

- Her filmer han sin egen død

Filmer angivelig sin egen drapsmann idet det dødelige skuddet blir avfyrt. Se video.

(Nettavisen/NTB): Den egyptiske frilansfotografen Ahmed Samir Assem (26) var mandag ute på oppdrag i Kairo da han ble drept av det som angivelig er en egyptisk soldat.

Assem dekket det blodige sammenstøtet mellom den egyptiske hæren og Mursi-tilhengere mandag morgen, som krevde over 50 menneskeliv. Hendelsen skjedde ved Republikanergardens hovedkvarter i Kairo, hvor det antas at den avsatte president Mohamed Mursi blir holdt i husarrest.

Filmen viser at en snikskytter retter våpenet sitt mot kameraet til Assem og avfyrer et skudd. Deretter går filmen i svart.

- Skutt i pannen
Fotografen var på oppdrag for den egyptiske avisen Al-Horia Wa Al-Adala.

- Rundt klokken 06.00 kom det en mann inn til mediesenteret med et kamera tildekket av blod, og fortalte oss at en av kollegaene våre hadde blitt skadet, sier kulturredaktør i avisen Al-Horia Wa Al-Adala, Ahmed Abu Zeid, til The Daily Telegraph.

- Cirka en time senere fikk jeg beskjed om at Ahmed hadde blitt skutt i pannen av en snikskytter mens han fotograferte eller filmet ved bygningene rundt hendelsen, sier kulturredaktøren.

I tillegg til sin egen død, klarte den avdøde fotografen også å filme store deler av sammenstøtene som fant sted utenfor Republikanergardens hovedkvarter.

- Ahmeds kamera vil være et viktig bevis for krenkelsene som er blitt begått, sier kulturredaktøren.

- Uprovosert angrep
Hæren hevder det var Mursi-tilhengerne som stormet militærbygningen og at de gikk til angrep på soldatene.

Mursis tilhengere hevder på sin side at hærens angrep var uprovosert.

Sjefen for den egyptiske hæren, general Abdul Fattah al-Sisi, ble av Det muslimske brorskapet stemplet som en «snikmorder og slakter» under en pressekonferanse.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Statsadvokaten i Egypt har fattet beslutning om å pågripe den øverste lederen for Det muslimske brorskap, Mohamed Badie.

Brorskapets øverste leder er siktet for å ha oppfordret til voldshandlingene som mandag krevde over 50 menneskeliv i Kairo. Ofrene var hovedsakelig islamister som støtter den avsatte presidenten Mohamed Mursi.

Til sammen er 200 siktet etter de dødelige sammenstøtene mellom hæren og demonstranter utenfor Republikanergardens hovedkvarter i Kairo.

Vil pågripe flere
I tillegg til brorskapets øverste leder er blant annet også tidligere Safwat Hegazi, Mohammad al-Beltagi og Essam al-Erian fra Brorskapets ledelse besluttet pågrepet.

Flere andre islamistledere fra partiene Gamaa Islamiyya og Al-Wassat er også ettersøkt. Talsmann Gehad El-Haddad fra Brorskapet beskriver de nye anklagene som et forsøk på å stanse Brorskapets demonstrasjoner mot hærens inngripen i egyptisk politikk.

Han sier at flere av Brorskapets ledere nå befinner seg ved Rabaa Adaweya-moskeen i det nordøstlige Kairo, der islamistbevegelsens tilhengere i flere dager har demonstrert.

- Behandles med respekt
Samtidig opplyser egyptiske myndigheter overfor AFP at den avsatte presidenten Mohamed Mursi er på et «trygt sted» av hensyn til «hans egen sikkerhet», og at han foreløpig ikke er siktet.

- Han blir behandlet med respekt, sier Badr Abdelatty i Egypts utenriksdepartement.

HTML EMBED
Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken