RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her forsvant Madeleine

Sist oppdatert:
De første bildene inne fra leiligheten hvor den britiske jenta forsvant sporløst.

Den britiske avisen News of the World presenterer søndag de første bildene inne fra ferieleiligheten hvor Madeleine McCann forsvant sporløst for et drøyt år siden.

Den fire år gamle jenta var på ferie sammen med sine foreldre og to yngre søsken i feriebyen Praia da Luz i Portugal da en kidnapper trolig slo til 3. mai fjor.

News of the World skriver at avisen er invitert til å ta bildene, gjøre videoopptak og foreta en rekonstruksjon av omstendighetene rundt forsvinningen. Bildene som avisen presenterer gir ny innsikt i mysteriet som har opptatt en hel verden.

Blant annet hevder avisen at bildene viser at McCann-foreldrene umulig kan ha sett oppgangen til leiligheten. Et bilde skal vise at en kidnapper som tok seg inn i leiligheten ville vært skjult bak et palmetre.

Sjekket barna
Ett av bildene vil trolig hjemsøke familiens venn Matthew Oldfield. Han skal ha vært den siste av McCann-vennene som sjekket om barna sov mens vennegjengen satt på en tapasrestaurant i nærheten og spiste.

En halv time senere kom Kate McCann løpende ut og varslet om at datteren var borte.

Oldfield har forklart at han kikket inn gjennom den åpen døren til barnas soverom, og så de yngste tvillingsøsknene sove i sengen sin. Men fra der han sto kan han ikke ha sett mer enn hjørnet av sengen til Madeleine.

Det er spekulert om kidnapperen allerede hadde slått til på det tidspunktet, ettersom Madeleines far, Gerry McCann, har forklart at han lukket døra til soverommet da han sjekket barna en halv time tidligere.

Om familievennen hadde tatt noen få steg innover i rommet, kunne forsvinningen vært oppdaget noen avgjørende minutter tidligere.

Se bildene fra leiligheten her (ekstern lenke)

Gerry og Kate har fått mye kritikk for at de valgte å la barna være alene på hotellrommet mens de selv nøt en middag sammen med ferievennene.

- Renvaskes fra mistanke
Mandag ville Madeleine fylt fem år, men familiens talsmann sier Garry og Kate McCann ikke har noen planer om å feire dagen.

- Gerry kommer til å være på jobb. Kate vil være hjemme. For dem er det beklageligvis bare en ny dag uten Madeleine, sier Clarence Mitchell til The Mirror.

Artikkelen fortsetter under bildet

McCann-foreldrene har fortsatt formelt status som mistenkte i saken. Det samme har briten Robert Murat som bodde i feriebyen.

Advokaten deres Rogerio Alves sa lørdag til den britiske avisen at saken trolig blir avsluttet og at foreldrene blir endelig renvasket for mistankene innen august.

Foreldrene har hele tiden hevdet sin uskyld og Alves forteller at portugisisk politi skal ha erkjent at det ikke finnes bevis om at legeparet er involvert i sin datters forsvinning.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere