*Nettavisen* Nyheter.

Her forteller hun om voldtekten

Foto: Ap (Ap)

Ny video kan styrke voldtektsanklagene mot den tidligere IMF-sjefen.

09.12.11 21:31

Dominique Strauss-Kahn (62) ble i mai måned anklaget for voldtekt av en stuepike på et luksushotell på Manhattan, New York.

Dette førte til at den tidligere sjefen for Det internasjonale pengefondet (IMF) ble varetektsfengselet i flere måneder. Siktelsen ble imidlertid henlagt fordi det ble sådd tvil om troverdigheten til den fornærmede.

Nå har det imidlertid blitt offentliggjort en ny video fra overvåkingskameraet på hotellet.

Varsler sjefen sin
Videoen viser at den tilsynelatende opprørte stuepiken Nafissatou Diallo (32) forklarer en overordnet på hotellet om overgrepet. På videoen gestikulerer kvinnen og viser hvordan hun ble angrepet.

Videoscenen ble fanget opp av overvåkingskameraene på Sofitel Hotel bare 40 minutter etter at den angivelige hendelsen fant sted.

Dette kan styrke voldtektsanklagene mot Strauss-Kahn i forkant av en sivil rettssak i USA, ifølge kvinnens advokater, skriver The Times.

Ansatte brøt ut i jubel
Men videoopptaket, som den franske nyhetskanalen BFM har fått tilgang på, vil også kunne underbygge påstandene om at Strauss-Kahn ble utsatt for et komplott med hensikt å fjerne ham som IMF-sjef, ifølge tilhengere av Strauss-Kahn.

En av scenene viser to hotellansatte gratulerer hverandre mindre enn ett minutt etter at politiet ble varslet om den angivelige voldtekten. De gir hverandre klemmer og «high fives», og den ene gjør også noen få dansetrinn.

Den amerikanske gravende journalisten Edward Jay Epstein antydet i en artikkel i forrige måned at Strauss-Kahns pågripelse førte til en «jubeldans» som varte i tre minutter.

I realiteten så varte dansen i knappe 13 sekunder, og det finnes ikke noe bevis for at opptrinnet kan kobles til Strauss-Kahns skjebne.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.