*Nettavisen* Nyheter.

Her frykter USA terror

USA har gått inn i en periode der faren for terrorangrep er stor, advarer Det hvite hus. Myndighetene frykter terror mot flere store begivenheter i nærmeste framtid.

26.05.04 17:53

Flere store begivenheter og hendelser i stor målestokk er bakgrunnen for at amerikanske myndigheter vurderer terrortrusselen mot landet som dramatisk.

Blant begivenhetene er G8-møtet i juni, innvielsen av minnesmerket over Den annen verdenskrig og den amerikanske uavhengighetsdagen 4. juli.

Lederne for G8-landene (USA, Japan, Russland, Frankrike, Storbritannia, Tyskland, Italia og Canada) møtes i Savannah i Georgia i juni.

Allerede neste helg skal et minnesmerke over annen verdenskrig åpnes i Washington.

- Vi er inne i en alvorlig trusselperiode, og våre politi- og sikkerhetstjenester forbereder seg på trusselen vi står overfor her hjemme, sa talsmann i Det hvite hus, Scott McClellan, ifølge Sky News.

- Det er høyt profilerte begivenheter de kommende månedene som helt klart representerer et mulig mål, selv om de ikke er pekt ut som spesifikke mål av vår etterretningstjeneste, fortsatte McClellan.

Han nevnte i tillegg de politiske partienes landsmøter, som finner sted i henholdsvis Boston og New York i løpet av sommeren, presidentvalget 2. november og innsettelsen av presidenten i januar neste år som hendelser som kan rammes av et terrorangrep.

- Det er en strøm av rapporter som omtaler angrep, og hvis du kobler det med antallet høyprofilerte hendelser vi har i USA, og med at det er et valgår, gir det grunn til bekymring, sa sikkerhetsminister Tom Ridge til NBC.

Til tross for advarslene, har amerikanske myndigheter ingen planer om å heve det nasjonale sikkerhetsnivået fra «elevert» til «høy».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.