Her går det galt

Med store skader måtte David Blaine reddes ut etter en uke i en glassklokke under vann. Se video og bildespesial.

09.05.06 11:00

SE VIDEO PÅ SIDE2 TV

Blaine mislyktes i å sette verdensrekord i å holde pusten på vei opp.

Slutten på stunten i New York ble overført i en lengre direktesending på TV-kanalen ABC natt til tirsdag norsk tid. Tusenvis hadde også møtt frem for å følge dramaet med egne øyne.

Se den dramatiske redningsaksjonen nederst i artikkelen

- Han presser kroppen sin sinnssykt mot grensen, sa dr. Murat Gunel, som leder Blaines medisinske team, ifølge nyhetsbyrået Associated Press.

Foto: (REUTERS/SCANPIX)

Sterkt medtatt
Blaine var sterkt medtatt etter stuntet. Han har pådratt seg leverskader, smerter i føtter og hender, delvis tap av følelser i kroppen og utslett fra topp til tå.

Den fysiske tilstanden holdt altså ikke til den gigantiske finalen Blaine og hans medspillere hadde annonsert, da Blaine skulle sette verdensrekord ved å holde pusten under vann i ni minutter mens han selv frigjorde seg fra lenker og håndjern.

Bildespesial: Slik så det ut underveis

Måtte reddes
To minutter før rekorden var nådd, måtte redningsmannskaper trå til og få ham opp. Da strømmet boblene opp fra under vann, og dykkere steppet inn for å redde stuntartisten.

Til tross for at han var i åpenbare smerter, klarte Blaine å holde en liten takketale til de fremmøtte etter oppstigningen og en dose oksygen.

- Ydmyk over støtte
- Jeg er ydmyk over all støtten alle i New York City og over hele verden har gitt meg. Dette har vært en svært vanskelig uke, men dere har fått den til å fly av gårde med deres sterke støtte og energi. Mange takk til alle ... Jeg elsker dere, sa Blaine etter at stuntet var over.

Se bildespesial under:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag