RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
HUGGER LØS: Bilde fra videoen som ble lagt ut på YouTube fredag viser noen av ødeleggelsene i oldtidsbyen Hatra.
HUGGER LØS: Bilde fra videoen som ble lagt ut på YouTube fredag viser noen av ødeleggelsene i oldtidsbyen Hatra. Foto: Uncredited (Ap)

Her går ekstremistene løs på kulturminnene i oldtidsbyen

Sist oppdatert:
Med slegger går opprørerne løs på kulturskattene. Se video.

Kulturminnene i oldtidsbyen Hatra i Irak står på UNESCOs verdensarvliste. Nå kommer det ny dokumentasjon som viser plyndring og ødeleggelse i regi av ekstremistene i Den islamske staten (IS), melder nyhetsbyrået Associated Press (AP).

Tidlig i mars i år rapporterte irakiske myndigheter at IS raserte kulturskatter i oldtidsbyen, men omfanget av ødeleggelsene var ikke kjent, siden dette er et område som kontrolleres av IS.

I en video som ble lagt ut på YouTube fredag, ser man opprørere som bruker slegge for å hugge løs på en steinskulptur til den knuses og faller til bakken. I videoen ser man også en mann som skyter med automatvåpen mot en annen skulptur.

Hatra, som ligger 290 kilometer nordvest for Bagdad, er også kjent som al-Hadr og var en del av den gamle persiske provinsen Khvarvaran og et viktig senter i det partiske riket.

Hatra ble senere hovedstaden i det antatt første arabiske keiserdømmet og festningsbyen sto imot flere angrep fra Romerriket i år 116 og 198.

UNESCOs sjef Irina Bokova kalte ødeleggelsene for kulturvandalisme.

I feberuar la IS ut en video som viste hvordan deres menn ødela en rekke kunstskatter på museet i Mosul.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere