Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her har de ikke sett snø på 28 år – før nå

SNØFALL i byen Tallahassee i Florida.
SNØFALL i byen Tallahassee i Florida. Foto: (Skjermdump / Twitter.com/GabelJoshua)
Sist oppdatert:
Tallahassee i Florida opplever snøfall for første gang siden desember 1989, melder CNN.

NEW YORK (Nettavisen): Sprengkulde herjer i USA. Her i New York har det vært temperaturer nede i 14 minusgrader de siste dagene. Det høres nok ikke så kaldt ut for vintervante nordmenn, men oppleves som ganske dramatisk for mange amerikanere.

I Tallahassee i Florida har det onsdag falt snø for første gang på over 28 år år, eller mer presist for første gang siden desember 1989, ifølge CNN.

Innbygger Joshua Gabel har postet en video av snøfallet på Twitter.

- Jeg filmet dette klokken 07.55 onsdag. Jeg har aldri sett snø som dette i Tallahassee før, bare is og sludd, forteller Gabel til CNN.

 

Flere av innbyggerne i Tallahassee utnytter situasjonen. Kyle Smith forteller til den amerikanske TV-kanalen at hans tre barn, i alderen 5, 7 og 10 år, har brukt trampolinen i hagen til å lage snøengler. De hadde aldri før sett snø.

- De fortalte meg at dette er en av de beste dagene i livene deres. 100 prosent ren begeistring i øynene, sier Smith til CNN.

Selv om snøen kan være morsom for mange, er kulden langt mer nådeløs.

Sprengkulden rammer rundt 100 millioner mennesker over store deler av USA.

Totalt skal 16 personer ha omkommet som en konsekvens av kulden. Onsdag morgen, amerikansk tid, var tallet 12: Fire i Texas, seks i Wisconsin, én i Nord-Dakota og én i Missouri.

Noen timer senere ble det oppjustert til 16, etter at to hjemløse menn ble funnet døde i Houston i Texas, en 45 år gammel kvinne fra Mississippi ble funnet livløs ved sin egen bolig og en 96-åring i Detroit i Michigan også døde som følge av kulden.

Guvernør Nathan Deal i Georgia har erklært unntakstilstand for 28 kommuner nær kysten.

The Washington Post varsler at en storm snart vil hamre løs på østkysten helt fra Florida til Maine. Innen torsdag vil den minne om en vinterorkan, skriver avisen.

- Denne stormen intensiveres hurtig og vil gi sterke, ødeleggende vinder langs østkysten og kunne resultere i at trær rives ned, strøm forsvinner og at det oppstår flom, opplyser National Weather Service.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!