RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her hevner hun seg på elskeren

Sist oppdatert:
Full såpeopera i IT-gigant.

Det bekreftes nå at Mark Hurd (53), tidligere konsernsjef i Hewlett-Packard, begynner som visekonsernsjef i programvaregiganten Oracle.

For en måned siden sluttet Hurd i toppjobben hos HP etter at det var blitt kjent at han hadde jukset med bilag for å skjule et personlig forhold til Jodie Fisher (50), en tidligere mykpornoskuespiller som gjorde forretninger med Hewlett-Packard.

- Idiotene i Apple
Ansettelsen av Hurd i Oracle kom ikke som noen bombe, etter at Oracles toppsjef og gründer Larry Ellison i en e-post til avisen New York Times skrev at HP-styret, som i realiteten sparket, Hurd hadde tatt «den verste personalavgjørelsen siden idiotene i Apple-styret sparket Steve Jobs for mange år siden».

Hos Oracle avløser Hurd Charles E. Phillips Jr, som nå slutter.

Forsmådd hevnerske
Phillips kom selv i et mildt sagt uønsket rampelys tidligere i år, da en elskerinne ble rasende fordi han bestemte seg for å gå tilbake til kona.

Den forsmådde kvinnen, YaVaughnie Wilkins, fikk laget et nettsted hvor det ble lagt ut bilder og annen dokumentasjon av forholdet mellom dem. Og ikke nok med det: Hun kjøpte plass på gigantiske reklameplakater hvor hun satte opp bilder av seg selv og Phillips.

Saken ble ikke mindre av at Phillips ved siden av å være i Oracles toppledelse også har vært en sentral rådgiver for president Barack Obama.

Han satt også i styret for storbanken Morgan Stanley, men også her fant partene det best å avslutte samarbeidet - etter at Phillips dukket opp på plakater i bybildet.

Jobs som fotograf
Oracle-sjefen Larry Ellison har på sin side rykte som litt av en playboy og er nå gift for fjerde gang.

Offisiell bryllupsfotograf under det siste bryllupet var ingen ringere enn Steve Jobs.

Store selskaper
Innimellom alle forviklingene har de involverte også fått tid til å drive forretninger.

Oracle, som Ellison startet i 1977, er nå verdt 115 milliarder dollar og har en svært sentral plass i programvaremarkedet for bedrifter.

Hewlett-Packard er på sin side verdsatt til 94 milliarder dollar, og kursen doblet seg grovt sett under Hurds fem år i sjefskontoret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere