RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her kliner de til

Foto: STRINGER/MEXICO (REUTERS)
Sist oppdatert:
Mexico slo verdensrekorden i kyssing på selveste Valentine’s Day.

40.000 kyssegale meksikanere hadde samlet seg på Zocalo-plassen i Mexico City for å delta i et massivt gruppekyss.

Formålet var å bryte rekorden og ende i Guinness Rekordbok. Det er den engelske kystbyen Weston-super-Mare i Somerset som innehar den tidligere verdensrekorden fra 2007.

- Vi klarte det!
Men Carlos Martinez fra Guinness Rekordbok bekrefter at 39.897 mennesker befant seg på området hvor kyssingen ble arrangert, melder nyhetsbyrået AP.

- Vi klarte det! Lenge leve Mexico, sa den meksikanske artisten Susana Zavaleta, som satte startskuddet med balladen «Besame Mucho» (kyss meg mye).

Begivenheten skulle også være et lite lyspunkt i en tid som er preget av narkokrig og massedrap. Minst 6000 mennesker ble drept i narkorelaterte konflikter i landet i løpet av 2008.

Varme og glede i sentrum
- Mer enn 35.000 mennesker skal kysse samtidig for å vise at varme og glede står i sentrum i denne hovedstaden, som er i hjertet av Mexico, opplyste byens turistbyrå som arrangerte begivenheten, i en uttalelse.

Zocalo-plassen som kan romme 100.000 mennesker, var halvfull og fylt med unge par som kysset samtidig i minst ti sekunder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere