RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: AP/Scanpix)

Her kollapser astronauten

Sist oppdatert:
Astronauten Heidemarie Stefanyshyn-Piper kollapset etter hjemkomsten fra verdensrommet.

Det var under velkommen-hjem-seremonien for Atlantis-mannskapet at Stefanyshyn-Piper fikk problemer. Hun var den femte av de seks astronautene som skulle holde tale under velkomstseremonien. Hun virket forvirret før beina sviktet under henne. Astronaut-kollegaene hjalp henne på beina igjen – og tilskuerne applauderte, ifølge CNN.

Stefanyshyn-Piper tok sitt første sammenbrudd meg godt humør:

- Oh boy, hvis ikke dette var flaut, sa hun.

Men etter et halvt minutts tale, ble hun merkbart forvirret igjen og fikk problemer med balansen. Kollegene fikk tak i henne før hun segnet om, og fikk lagt henne ned på gulvet. Deretter ble hun fraktet bort fra podiet.

Ifølge NASA kom Stefanyshyn-Piper seg fort og trengte ikke ytterligere legehjelp. Grunnen til sammenbruddet var at Stefanyshyn-Piper ikke hadde kommet seg etter romferden.

Atlantis landet trygt torsdag etter 12 dager i verdensrommet. Oppdraget var å montere et kjempestort solcellpanel på ISS. Heidemarie Stefanyshyn-Pipe gjennomførte også to spaserturer i rommet.

- Heidi er en naturbegavelse. Hun er ekstremt smart og kommer alltid på nye ting og ideer som man vanligvis ikke får fra en førstgangsastronaut, sier fartøystjefen på Atlantis, Brett Jett til AP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere