RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DØDELIG FERD: Fotograf Ryan M. Kelly tok dette bildet av bilen som kjørte inn i gaten med motdemonstranter i Charlottesville lørdag. Tidligere på dagen hadde det vært sammenstøt mellom høyrenasjonalister og motdemonstranter.
DØDELIG FERD: Fotograf Ryan M. Kelly tok dette bildet av bilen som kjørte inn i gaten med motdemonstranter i Charlottesville lørdag. Tidligere på dagen hadde det vært sammenstøt mellom høyrenasjonalister og motdemonstranter. Foto: Ryan M. Kelly (The Daily Progress/AP)

Her kommer bilen kjørende inn i gaten med demonstranter

Sist oppdatert:
En person er død og 19 ble skadd da en bil traff en gruppe demonstranter i Charlottesville i Virginia lørdag, opplyser en talsperson for det lokale sykehuset.

Borgermesteren i Charlottesville skrev tidligere lørdag på Twitter at han med knust hjerte måtte kunngjøre at et menneskeliv hadde gått tapt under de voldelige sammenstøtene i universitetsbyen 187 kilometer sørvest for Washington.

Delstatens guvernør hadde allerede erklært unntakstilstand da bilen traff demonstranter i byen. En talsperson for delstaten Virginia sier mannen som førte bilen er pågrepet.

Les også: Hvite nasjonalister og motdemonstranter i sammenstøt i Charlottesville

Flere personer var vitne til hendelser, og dermed foreligger det også flere ulike beskrivelser av det som skjedde. 22-årige Matt Korbon, som studerer ved Universitetet i Virginia, sier motdemonstranter marsjerte fredelig langs en gate i byen da man plutselig kunne høre «en voldsom bremselyd».

Deretter beskriver han en sølvfarget sedan som dundrer inn i an annen bil i høy fart, før den rygget opp og pløyde gjennom «et hav av folk».

Voldelige sammenstøt

Hundrevis av personer har samlet seg i universitetsbyen enten for å marsjere i eller demonstrere mot en «Unite the Right»-samling den høyrenasjonalistiske bloggeren Jason Kessler har invitert til i Charlottesville.

Kaoset kokte raskt over i det som antas å være den største gruppen hvite nasjonalister som har samlet seg på over et tiår. Såkalte «alt right»-aktivister, Ku Klux Klan-sympatisører og nynazister har havnet i flere voldelige sammenstøt med motdemonstranter som har dratt til Charlottesville for å kjempe mot den kontroversielle samlingen.

Det meldes blant annet at folk kommer med grove tilrop til hverandre, slår, kaster flasker, og i enkelte tilfeller sprayer med pepperspray.

Etter sammenstøtet i gaten, setter føreren av ulykkesbilen bilen i revers og kjører fra stedet.

Trump fordømmer

De hvite nasjonalistene har samlet seg i byen for å demonstrere mot at Charlottesville har besluttet å fjerne statuen av sørstatsgeneral Robert E. Lee fra en park i byen.

Allerede fredag startet turbulensene, da de hvite nasjonalistene gikk i fakkeltog gjennom områdene til Universitetet i Virginia. Det eskalerte raskt til vold i løpet av natten. Minst åtte er skadd og minst en person er pågrepet etter sammenstøt lørdag morgen.

USAs president Donald Trump tar Twitter i bruk for å fordømme volden i Virginia.

–Vi fordømmer på aller sterkeste denne volden. Det finnes ingen plass for dette i USA, sier han under sin sikkerhetsbrief fra Bedminster i New Jersey.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere