RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her koster bensinen 60 øre

Foto: MORTEZA NIKOUBAZL (Reuters)
Sist oppdatert:
Nå vil myndighetene firedoble prisen.

Bensinprisen i Tromsø kjøpes for 14,29 kroner (inkludert den ekstra bensinavgiften som finansierer veiprosjekter i fylket red. anm), og Norges billigste literprisen for oktan 95 er 12,10 kroner, skriver VG i dag.

– Og det er for ille. Mange er helt avhengig av bilen i dette landet, sier leder Pål Moe i NAF.

I Iran er situasjonen derimot en helt annen. Der har de i flere måneder ventet på at bensinprisene skulle øke når regjeringen til president Mahmoud Ahmadinejad iverksetter den mest kontroversielle delen av programmet for å fjerne subsidier, melder NTB

Det koster myndighetene 100 milliarder dollar i året å holde bensinprisen på 60 øre literen for de 60 literne hver bilist kan kjøpe i måneden. Trenger de mer, må de betale 2,40 kroner literen.

Fra søndag blir prisen 2,40 per liter for de første 60 literne, og deretter 4,20 kroner.

For å sukre kunngjøringen kunngjorde Ahmadinejad lørdag at bilistene likevel vil få kjøpt 50 liter hver til gammel pris.

Det kom til opptøyer da myndighetene begynte å rasjonere subsidiert bensin i 2007, og mange eksperter tror at den nyeste prisøkningen kan resultere i at uroen som herjet landet etter det omstridte valget i fjor, kan tennes på nytt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere