RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her krasjer helikoptrene - ti mistet livet

Sist oppdatert:
En video viser det dramatiske øyeblikket da de to helikoptrene i Argentina krasjer i hverandre i lufta.

Tre franske idrettsstjerner var blant de ti som mistet livet da to helikoptre kolliderte i lufta under en TV-innspilling nord i Argentina.

Ulykken skjedde under innspillingen av kjendisrealityserien «Dropped – heltenes kamp» sent mandag ettermiddag lokal tid.

Seilermesteren Florence Arthaud (57), svømmer og OL-gullvinner Camille Muffat (25) og den olympiske bokseren Alexis Vastine (28) var blant åtte franske statsborgere som omkom i ulykken, bekrefter president François Hollandes kontor i Paris natt til tirsdag.

Helikoptrene kolliderte i nærheten av byen Villa Castelli. Et av helikoptrene tilhørte myndighetene i La Rioja, mens det andre tilhørte naboprovinsen Santiago del Estero, opplyser La Riojas sikkerhetssjef Cesar Angulo.


I tillegg døde de to argentinske pilotene i kollisjonen, melder det franske nyhetsbyrået AFP. Værforholdene var gode, og årsaken til ulykken i den fjellrike provinsen La Rioja er ikke kjent, sier talsmann Horacio Alarcon for lokale myndigheter.


Vågestykke
Åtte franske idrettsutøvere deltok i TV-serien, der deltakerne er med på et vågestykke hvor de slippes ned på ulike øde steder for å demonstrere sin overlevelsesevne.

Den franske svømmeren Camille Muffat poserer med sølvmedaljen i 200 meter fristil i London-OL i 2012. Mandag døde hun i en helikopterulykke i Argentina.


Innspillingen av den franske utgaven av realityserien, som skulle sendes på kanalen TF1 TV, begynte i slutten av februar i Patagonia på sørspissen av kontinentet. Deretter reiste det franske teamet nordover til La Rioja, et populært turistmål rundt 1.100 kilometer nord for Argentinas hovedstad Buenos Aires.

Alexis Vastine feirer bronsemedaljen han vant i lettvektboksing i OL i Beijing 23. august 2008. Franskmannen var blant tre idrettsstjerner som mistet livet under innspillingen av et fransk reality-show i Argentina mandag.

80 i teamet
Filmteamet på 80 personer, de fleste franskmenn, ankom området for noen dager siden, ifølge lokale myndigheter.

Arthaud var regnet for å være blant verdens beste seilere i en svært mannsdominert idrettsgren. På merittlisten hadde hun blant annet tittelen i Route du Rhum fra 1990. Svømmeren Muffat brakte hjem tre medaljer under London-OL i 2012, blant dem gullmedaljen i 400 meter fristil. Bokseren Vastine vant bronse i Beijing-lekene i 2008 i lettvektsklassen.

Den franske seileren Florence Arthaud vant flere prestisjetunge seilekonkurranser gjennom sin karriere. Mandag døde hun i en helikopterkollisjon under innspillingen av en realityserie i Argentina.

Fjellrikt
Helikoptrene kolliderte i nærheten av byen Villa Castelli. Et av helikoptrene tilhørte myndighetene i La Rioja, mens det andre tilhørte naboprovinsen Santiago del Estero, opplyser La Riojas sikkerhetssjef Cesar Angulo. Pilotene jobbet for sine respektive provinsregjeringer.

Argentinske medier viste mandag bilder av de to helikoptervrakene i flammer i det tørre krattlandskapet på ulykkesstedet. Politi- og brannmannskaper jobbet fortsatt med å hente ut likene da mørket falt på i området mandag kveld lokal tid, opplyser en politikilde til det franske nyhetsbyrået AFP.

– Det er nå fire timer siden kollisjonen, og det brenner fortsatt. Røyk stiger opp fra helikoptrene, sier kilden som er på ulykkesstedet.

Sorg
I realitykonkurransen «Dropped – heltenes kamp», som også går i norsk utgave på TV 2, deles idrettskjendisene inn i to lag. De slippes ned på forskjellige steder verden over og må så konkurrere om å finne fram til sivilisasjonen uten medbrakt mat, kart eller kompass.

– Jeg sørger over vennene mine, jeg skjelver, jeg er forferdet, jeg har ikke ord, skrev den tidligere franske fotballspilleren og Dropped-deltakeren Sylvain Wiltord på Twitter natt til tirsdag.

De øvrige idrettsstjernene som er med i TV-serien, er svømmeren Alain Bernard, syklisten Jeannie Longo, snowboarderen Anne-Flore Marxer og kunstløperen Philippe Candeloro. Ingen av dem er blant dødsofrene etter mandagens ulykke.Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere