RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her kysser sektlederen et barn

Sist oppdatert:
Dette er bildet som kan felle den amerikanske polygamisekten.

I forrige måned ble mer enn 460 barn tvangsfjernet fra en polygamisekt i Eldorado i Texas.

Foranledningen til den omfattende politiaksjonen var at myndighetene hadde fått inn tips om at mindreårige ble seksuelt misbrukt av de voksne sektmedlemmene.

Intim omgang
Barna er plassert i provisoriske fosterhjem, men flere av foreldrene til de 460 barna har gått rettens vei for å kreve barna sine tilbake.

I forrige uke ble det slått fast av delstatens ankedomstol at politiets beslutning om å tvangsfjerne 463 barn fra polygamisekten, var i strid med loven. Høyesterett kom frem til samme beslutning torsdag, noe som åpner for at sektbarna blir returnert til sine foreldre.

Men saken er ikke avsluttet, og nå har påtalemyndigheten publisert et bilde som viser sektlederen i intim omgang med en 13 år gammel jente, melder CNN.

Bildet brukes for å stanse returen av de om lag 460 barna til sekten.

Advokat Rod Parker, som er talsmann for sektmedlemmene, stiller seg kritisk til at bildet blir brukt som bevis i saken.

- Dette er ikke rettferdig. Hver forelder og hver familie må få muligheten til å kjempe sin egen sak. Disse bildene har ingen tilknytning til de aktuelle familiene og er irrelevante for rettsforfølgelsen, sa Parker til CNN tidligere denne uken.

Warren Jeffs (52) er lederen for sekten som går under navnet «Fundamentalist Church of Jesus Christ of Latter-day Saints». Jeffs soner for tiden en dom for medvirkning til voldtekt. I tillegg står han tiltalt for seksuelle overgrep mot mindreårige og incest.

Usikker fremtid
Saken er ennå ikke avsluttet i delstatens distriktsrett og barnas fremtid er dermed fortsatt uklar. Distriktsretten kan nemlig ifølge loven utstede en rettskjennelse om at barna ikke blir gjenforent med foreldrene. I tillegg har delstatsmyndighetene store problemer med å knytte barna opp mot sine foreldre.

Så langt er 168 av mødrene og 69 av fedrene til barna identifisert, men mer enn 100 barn har fortsatt ikke blitt knyttet opp mot noen foreldre. Ifølge myndighetene er mer enn halvparten av de mindreårige jentene enten gravide eller mødre.

Meld deg på Nettavisens store kunnskapsquiz: Sjekk de nye premiene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere