RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her langer kvinnen ut mot IS-soldatene

Den eldre kvinnen, som angivelig er fra Syria, skjeller ut to IS-soldater og kaller dem «djevler».
Den eldre kvinnen, som angivelig er fra Syria, skjeller ut to IS-soldater og kaller dem «djevler». Foto: Skjermdump: Youtube
Sist oppdatert:
En video av en eldre dame som skjeller ut IS-soldater sprer seg nå på nettet.

Videoen, som angivelig er filmet i Syria, viser en eldre kvinne som konfronterer to IS-soldater, og forteller dem at terrorgruppa er fordømt og at de ikke blir støttet av Gud. Det er Dailymail som fredag omtaler videoen.

Kvinnen går fram mot bilen til soldatene, før hun begynner å skjelle dem ut. Hun kaller dem begge to for djevler, og sier blant annet «Jeg sverger på at ingenting av det dere gjør er Guds vilje».

- Dreper hverandre som esler
Åpnebart rystet av at de blir konfrontert prøver mennene å få henne til å forklare hva hun mener, og de spør også om alt er bra mellom dem.

Kvinnen overhører soldatenes forsøk på å rettferdiggjøre IS' brutale framferd, og fortsetter i steden å angripe dem. Blant annet sier hun at «dreper hverandre som esler».

Les også: Mulla Krekar politianmeldt

Ber kvinnen forsvinne
Flere ganger ber kvinnen de to mennene om igjen å vende seg til Gud, og hun sier at IS er fordømt og at verken de eller Bashar al-Assad-regimet i Syria vil komme seirende ut av den blodige krigen. 

Mennene kommer etterhvert til orde, der de prøver å rettferdiggjøre h andlingene sine ved å fortelle kvinnen om deres bønner. Etterhvert blir de to sinte, og ber kvinnen om å forsvinne. 

Les også: Muslimsk mann ba om klemmer på gata: - Resultatet var rørende

Se videoen av kvinnen her (saken fortsetter under bildet):


IS angrep militærbase fredag
Senest fredag skal irakiske soldater har slått tilbake et IS-angrep på en militærbase, der også flere hundre utenlandske soldater holder til. Samtidig har IS tatt kontroll over en småby noen kilometer unna, melder NTB. 

Ifølge det amerikanske forsvaret slo irakiske styrker, med hjelp av den internasjonale koalisjonens overvåkingsfly, tilbake angrepet mot basen og drepte åtte av angriperne.

Flybasen Ain al-Asad ligger i Anbar-provinsen vest i Irak, og både USA og Danmark har soldater der som lærer opp irakiske styrker.

Ifølge det danske nyhetsbyrået Ritzau er det 120 danske soldater på basen, men ingen av dem var involvert i kampene. Også over 300 amerikanske soldater holder til på basen, men heller ikke de deltok i kamphandlingene, ifølge det amerikanske forsvarsdepartementet.

Angrepet mot flybasen skjedde bare timer etter at IS hadde angrepet småbyen al-Baghdadi like ved.

Fakta: Den islamske staten (IS)

Klikk for å åpne faktaboksen
 
  • Opprørsgruppe i Irak og Syria som hevder å kjempe for en sunnimuslimsk stat (kalifat)
  • Forfekter en svært ekstrem tolkning av islamisme som fordømmes av islamske skriftlærde verden over
  • Har røtter i ytterliggående grupper som oppsto i Irak etter den USA-ledede invasjonen i 2003. Kalte seg før Den islamske staten i Irak og Levanten (ISIL)
  • Tidligere en del av terrornettverket al-Qaida
  • Tok i fjor kontroll over store områder nordøst i Syria og nord i Irak, deriblant Iraks nest største by Mosul
  • Ledes av Abu Bakr al-Baghdadi, som i juni i fjor erklærte seg som kalif
  • Militante islamistgrupper verden over har sverget troskap til IS-kalifatet, men gruppen har kun anerkjent en brøkdel av dem
  • Antas å ha flere tusen fremmedkrigere
  • Siden september i fjor har USA og landets allierte bombet IS i Irak og Syria

(Kilde: NTB)Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere