RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her leker soldatene med livet

Foto: Skjermdump (CCTV)
Sist oppdatert:
Treningsvideo av kinesiske soldater sjokkerer.

Mens pakken med eksplosiver er i ferd med å gå av, sendes den fra hånd til hånd mellom seks soldater som står i en sirkel. De teller ned.

Videoen som nå sirkulerer på nettet, er nesten ikke til å tro. Se den nederst i saken!

Øvelsen går ut på å slippe pakken ned på bakken like før den eksploderer for så å hoppe unna. I pakken er det nok eksplosiver til å lage et krater i bakken, og enhver feilberegning kan være fatal.

Ifølge treningsinstruktørene er dette en øvelse som skjerper koordinasjon, lagarbeid og mental styrke. I reportasjen, som ble sendt på CCTV, spørres det ikke om hvor farlig den eksplosive øvelsen er.

Øvelsen i Hong Kong forrige uke var én av mange andre iscenesatte øvelser da regjeringssjef Donald Tsang kom for å inspisere.

Regjeringssjefen fikk også se soldater bære tunge tømmerstokker, hoppe gjennom ildringer og kjøre motorsykler i høy hastighet.

- Jeg er glad for å se de veltrente og veldisiplinerte soldatene, samt de avanserte våpnene og utstyret. Det er åpenbart at staten tar anvsar for å beskytte Hong Kong. Jeg føler meg virkelig trygg, sier Donald Tsang til CCTV, ifølge telegraph.co.uk.

Her gjennomfører soldatene den livsfarlige øvelsen:

Fullversjon av nyhetsreportasjen:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere