*Nettavisen* Nyheter.

Her leker soldatene med livet

Foto: Skjermdump (CCTV)

Treningsvideo av kinesiske soldater sjokkerer.

25.01.12 22:42

Mens pakken med eksplosiver er i ferd med å gå av, sendes den fra hånd til hånd mellom seks soldater som står i en sirkel. De teller ned.

Videoen som nå sirkulerer på nettet, er nesten ikke til å tro. Se den nederst i saken!

Øvelsen går ut på å slippe pakken ned på bakken like før den eksploderer for så å hoppe unna. I pakken er det nok eksplosiver til å lage et krater i bakken, og enhver feilberegning kan være fatal.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: CCTV

Ifølge treningsinstruktørene er dette en øvelse som skjerper koordinasjon, lagarbeid og mental styrke. I reportasjen, som ble sendt på CCTV, spørres det ikke om hvor farlig den eksplosive øvelsen er.

Øvelsen i Hong Kong forrige uke var én av mange andre iscenesatte øvelser da regjeringssjef Donald Tsang kom for å inspisere.

Regjeringssjefen fikk også se soldater bære tunge tømmerstokker, hoppe gjennom ildringer og kjøre motorsykler i høy hastighet.

- Jeg er glad for å se de veltrente og veldisiplinerte soldatene, samt de avanserte våpnene og utstyret. Det er åpenbart at staten tar anvsar for å beskytte Hong Kong. Jeg føler meg virkelig trygg, sier Donald Tsang til CCTV, ifølge telegraph.co.uk.

Her gjennomfører soldatene den livsfarlige øvelsen:

HTML EMBED

Fullversjon av nyhetsreportasjen:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.