RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her ligger direktøren kidnappet

(TV 4/Svensk politi)
Sist oppdatert:
Bankdirektørens ansikt var forvandlet til en blodig masse da politiet fant ham i bagasjerommet i bilen hans.

Nå er tre menn dømt til åtte års fengsel for kidnapping og grov vold.

Den 64-årige mannen husker fremdeles ikke hva som skjedde fra noen minutter før han ble overfalt utenfor hjemmet sitt i Torslanda utenfor Göteborg 11. april i år, og til han våknet opp på sykehuset, ifølge svensk TV 4.

Kidnapperne skal ha kjørt rundt med ham i flere timer, mishandlet ham grovt og forsøkt å presse ham til å oppgi kontoopplysninger.

Minutter fra døden
Politiet fant pantelånsdirektøren låst inne i bagasjerommet i hans egen bil, liggende i fosterstilling og bundet med sølvtape på hender og føtter, hardt skadd. Bilen ble funnet på en parkeringsplass i naturområdet Vättlefjäll i nordre Göteborg.

Ifølge politiet var det kun minutter om å gjøre før 64-åringen hadde dødd av skadene.

- Det var blant det verste vi har sett i løpet av karrieren, har politimenn sagt tidligere.

Kidnapperne hadde blant annet forsøkt å gjøre mannen blind, sånn at han ikke skulle kunne identifisere dem. Han var påført brudd på hodeskallen, brudd i begge hendene, utslåtte tenner og hadde hatt stort blodtap.

Dømt
Fredag ble tre menn dømt i saken. To av mennene, en 28-åring og en 27-åring ble kun dømt for å ha vært med på å planlegge kidnappingen. En 20-åring ble dømt for selve kidnappingen og mishandlingen. Samtlige ble dømt til fengsel i åtte år.

Ytterligere to menn var tiltalt, men ble frifunnet for kidnappingen. De ble dømt for narkotikaforbrytelser og for biltyveri.

Politiadvokat Thomas Eliasson hadde lagt ned påstand om livsvarig fengsel for blant annet drapsforsøk.

- Jeg er overrasket over at tingretten ikke dømte dem for drapsforsøk, og for at to ble frikjent for innblanding i kidnappingen, sier han til Expressen.

Eliassen vil vurdere om påtalemyndigheten skal anke.

64-åringens advokat er også overrasket over at mennene ikke ble dømt for drapsforsøk, ettersom han ble etterlatt for å dø i bilen.

- Planlagt
Kidnappingen skal ha vært planlagt i lengre tid. Under rettssaken vitnet en 36 år gammel kvinne, som skal ha deltatt i planleggingen. Før angrepet angret hun seg, og forsøkte å advare 64-åringen.

- Jeg sa at han burde se seg over skulderen, fordi noen ønsket å skade ham, forklarte kvinnen.

64-åringen har krevd 200.000 kroner i erstatning. Han er fremdeles sykemeldt. Han har avviklet bankvirksomheten og solgt huset der han ble overfalt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere