*Nettavisen* Nyheter.

Her lurer han døden

Foto: Networkrail.co.uk. (Networkrail.co.uk.)

Risikerer livet ved å ignorere bommer og varsellys.

09.02.09 19:29

Hastverk, dumskap eller sløvhet. Det er flere grunner til at folk ikke har tid til å vente på at toget har passert, men det kan koste dyrt å ikke vente på at bommen er åpnet eller lyset har blitt grønt.

Hardere straffer
Antallet personer som bryter regelverket for kryssing av togoverganger i Storbritannia har steget kraftig de siste fem årene, og det nasjonale jernbaneverket, Network Rail, krever nå strengere straffer i et forsøk på å forhindre flere, alvorlige ulykker.

I 2008 skyldes over 55 dager forsinkelser brudd på regler for kryssing av toglinjene, noe som kostet jernbaneverket rundt 20 millioner kroner.

(Artikkelen fortsetter under videobildet)

HTML EMBED
video_embed(12121,1);

- Den største konsekvensen av å bryte reglene er å miste livet. Heldigvis skjer ikke det veldig ofte.Men hver uke ser vi folk som ignorerer advarsler og signaler, eller som kjører rundt bommen, bare for å kunne spare noen minutter. Det kan føre til enorme ødeleggelser, og død. Vi mener at straffen må reflektere alvoret i lovbruddet, og ber derfor dommere og rettsvesen se på alle disse faktorene når de idømmer straffer, sier administrerende direktør i Network Rail, Iain Coucher til selskapets interne avis, networkrail.co.uk.

15 drept
I fjor var det over 3400 uhell knyttet til brudd på regler for passering av Storbritannias 7600 togoverganger, i snitt unngikk tog og bil kollisjon så vidt tre ganger i uken. 20 av gangene ble bilen truffet av toget, men heldigvis mistet ingen livet.

(Artikkelen fortsetter under videobildet)

HTML EMBED
video_embed(12120,1);

Også fotgjengere er likegyldige til reglene og krysser sporet til tross for at bommene er senket og et passerende tog er varslet. Men i motsetning til bilistene, har fotgjengeren ikke en sjanse i et møte med et tog som gjerne kjører i 80 kilometer i timen elle rfortere.

Ukentlig er det i snitt fem fotgjengere som er involvert i nestenulykker. Fem mennesker mistet livet på denne måten på de britiske øyene i fjor.

- Vi håper at økt bevissthet rundt farene det er ved å krysse togsporet, sammen med strengere straffer, vil virke preventivt og dermed redusere antallet lovbrudd og slik redde liv, sier Coucher.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag