*Nettavisen* Nyheter.

Her lurer han døden

Foto: AFP (AFP)

Britiske Alex Short (20) var bare millimeter unna døden under okseløpet i Pamplona.

11.07.09 22:38

Oksen «Capuchino» er for en lettvekter å regne med sin 500 kilo tunge kropp. Men den britiske studenten Alex Short (20) fikk et uforglemmelig møte med «Capuchino» under det tradisjonsrike okseløpet under San Fermin-festivalen i Pamplona fredag.

Short får nå behandling på sykehuset etter å ha fått et horn inn i låret idet han ble kastet opp i luften av oksen. Men 20-åringen forteller at han hadde så mye adrenalin at han ikke følte noe smerte under angrepet.

Short skulle etter planen reise hjem lørdag, men må bli på sykehuset fram til tirsdag for å forsikre om at det ikke går infeksjon i såret.

Presset inn i et hjørne
20 år gamle Short forteller fra sykesengen at han ble presset inn i et hjørne uten noen rømningsvei da oksen kom stormende mot ham.

– En av oksene bestemte seg for å gå i feil retning og alle forsøkte å komme seg unna. Jeg så mennesker som løp i feil retning og innså at noe var virkelig galt. Men jeg klarte ikke å hoppe over sperringene raskt nok, og oksen spiddet meg i venstre bein, og kastet meg opp i luften, sier han til Daily Mail.

– Jeg slo hodet og mistet bevisstheten, men må ha kommet til bevissthet igjen fordi jeg klarte å løpe inn til siden.

– En mann ved siden av meg tok fatt i oksens horn, men han ble også spiddet, forteller studenten.

Første dødsfall på 14 år
Lørdag er den femte dagen i den åtte dager lange festivalen. Fem mennesker ble lettere skadd under lørdagens løp, bare én dag etter festivalens første dødsfall på 14 år, melder nyhetsbyrået AP.

Okseløpet i Pamplona er ikke for pyser, og fredag ble spanjolen Jimeno Romero spiddet i hjel av en okse. Åtte andre personer ble skadd i det samme løpet. Dette er det første dødsfallet under okseløpet siden 1995. Spanjolen døde nesten momentant etter å ha blitt spiddet i halsen. Dette er det 15. dødsfallet siden de begynte å føre register i 1924.

Det ble avholdt ett minutts stillhet lørdag, men okseløpet går sin gang til tross for dødsfall.

Nye løp hver dag
Okseløpet i Pamplona er en del av den årlige San Fermin-festivalen. Løpet har blant annet vært omtalt i Ernest Hemingways kjente bok «Og solen går sin gang». Våghalser fra hele verden kommer til Pamplona i juli for å delta i det farlige løpet.

Det arrangeres okseløp gjennom de trange gatene i Pamplona hver eneste dag under den åtte dager lange festivalen. Oksene slippes ut i gatene og skal løpe om lag 800 meter fram til tyrefekterarenaen i byen. Deretter blir oksene stilt foran matadorene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag