Gå til sidens hovedinnhold

- Her mislykkes bombemannen

Britiske myndigheter har offentliggjort videoopptak fra t-banen i London dagen bombene ikke gikk av.

Britiske påtalemyndigheter la frem bildene i retten tirsdag. Påtalemyndighetene mener Ramzi Mohammed forsøkte å sprenge t-banen to uker etter angrepene som tok livet av 52 passasjerer i 2005.

Britisk politi offentliggjorde bilder som viser passasjerer på flukt, og den tiltalte Ramzi Mohammed som kaster av seg en ryggsekk og løper av gårde fra t-banestasjonen.

Bildene ble vist ved rettssaken mot Mohammed og fem andre medtiltalte i London tirsdag.

Nekter
De seks mennene nekter for å ha planlagt å begå drap og forårsake eksplosjoner. Britiske påtalemyndigheter mener på sin side at de forsøkte å kopiere bombeangrepene 7. juli 2005. Dette var det verste bombeangrepet i London i fredstid. Tre t-banetog og en buss ble angrepet.

Bildene viser passasjerer som flykter til en annen vogn etter det som later til å være et smell. Mohammed reiser seg i en ende av vogne med en stor ryggsekk på seg.

En av passasjerene, brannmannen Angus Campbell, i den andre enden av vogna, gestikulerer mot Mohammed, som ser ut til å rope og gestikulere tilbake.

Ryggsekk
Da toget ruller inn på stasjonen kaster Mohammed av seg ryggsekken og flykter med Campbell hakk i hæl. Bildene viser ham i sprint gjennom stasjonen.

Påtalemyndighetene mener de seks forsøkte å ramme tre t-banetog og en buss 21. juli, like etter bombeaksjonene 7. juli. De skal ha planlagt angrepene i flere måneder, men planene mislykkes fordi de ikke satte sammen eksplosivene på riktig måte.

De tiltalte nekter for at de ønsket å ta livet av noen eller forårsake eksplosjoner. Rettssaken fortsetter i Storbritannia.

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden