Her rammet Ivan hardest

Orkanen Ivan startet sine herjinger på Jamaica, før den feide videre mot Cayman-øyene og Cuba.

Orkanen Ivan startet sine herjinger på Jamaica, før den feide videre mot Cayman-øyene og Cuba. Foto: (AP/Scanpix)

Kofi Annan ba mandag i en sjeldent personlig anmodning om hjelp til de ti landene som er rammet av orkanen Ivan. Se hvor orkanen har gjort størst skade - og se de siste bildene.

14.09.04 00:20

Annan er først og fremst bekymret over de menneskelige lidelsene orkanen har forårsaket, spesielt i Karibia. Generalsekretæren beklaget i en uttalelse de tapene innbyggerne og myndighetene i Barbados, Grenada, Jamaica og Trinidad og Tobago har lidd, melder NTB.

Minst 68 mennesker er drept av orkanens herjinger.

Mandag kveld traff Ivan Cuba etter å ha rast igjennom ti land. Her er Associated Press' oversikt over skadene i de ulike landene:

BARBADOS:
En kanadisk kvinne druknet i flom. Minst 372 hjem er skadd eller ødelagt. De fleste hoteller holder åpent.

CAYMAN-ØYENE:
Mellom en fjerdedel og halvparten av de 15.000 hjemmene på øya Store Cayman antas å ha blitt skadd av sterk vind og oversvømmelser. Telefonkapasiteten er svært begrenset, elektrisitet og rennende vann er ikke tilgjengelig.

DEN DOMINIKANSKE REPUBLIKK:
Fire ungdommer ble skylt vekk og drept av monstruøse bølger i Santo Domingo.

GRENADA:
Minst 39 mennesker drept. Omtrent 90 prosent av hjemmene er skadd eller ødelagt. Ikke tilgang til elektrisitet, telefonlinjene virker ikke. Mangel på mat og drikkevann.

HAITI:
Minst tre mennesker er drept, deriblant en ti år gammel gutt. Omtrent 73 hjem er ødelagt, de fleste i syd, av stigende vannstand og enorme bølger. 250 øvrige hjem er skadd av andre årsaker.

JAMAICA:
Minst 15 mennesker er drept. Omtrent 177 lokalsamfunn fikk skader på hustak og opplevde oversvømmelser. Store deler av øya har ikke strøm, flere dusin hovedveier er blokkert.

ST. LUCIA:
Flere dusin hjem er skadd. Myndighetene beregner skadene på hjem og infrastruktur til å beløpe seg til 2,5 millioner dollar, mens bananindustrien er påført skader for 3,7 millioner dollar.

ST. VINCENT OG GRENADINENE:
Omtrent 50 hjem og bygninger er skadd. Myndighetene regner med at 20 prosent av bananhøsten er ødelagt.

TRINIDAD OG TOBAGO:
En gravid kvinne ble drept av et fallende tre i Tobago. Takene på omtrent 30 bygninger har blåst vekk. Noe flomskader i sentrale Trinidad.

VENEZUELA:
Minst fem mennesker ble drept og et dusin skadd i voldsomme regnbyger, oversvømmelser og enorme bølger. Ni mennesker er meldt savnet i en liten båt ved kysten. Omtrent 350 hjem er skadd og 21 ødelagt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag