RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Orkanen Ivan startet sine herjinger på Jamaica, før den feide videre mot Cayman-øyene og Cuba.
Orkanen Ivan startet sine herjinger på Jamaica, før den feide videre mot Cayman-øyene og Cuba. (AP/Scanpix)

Her rammet Ivan hardest

Sist oppdatert:
Kofi Annan ba mandag i en sjeldent personlig anmodning om hjelp til de ti landene som er rammet av orkanen Ivan. Se hvor orkanen har gjort størst skade - og se de siste bildene.

Annan er først og fremst bekymret over de menneskelige lidelsene orkanen har forårsaket, spesielt i Karibia. Generalsekretæren beklaget i en uttalelse de tapene innbyggerne og myndighetene i Barbados, Grenada, Jamaica og Trinidad og Tobago har lidd, melder NTB.

Minst 68 mennesker er drept av orkanens herjinger.

Mandag kveld traff Ivan Cuba etter å ha rast igjennom ti land. Her er Associated Press' oversikt over skadene i de ulike landene:

BARBADOS:
En kanadisk kvinne druknet i flom. Minst 372 hjem er skadd eller ødelagt. De fleste hoteller holder åpent.

CAYMAN-ØYENE:
Mellom en fjerdedel og halvparten av de 15.000 hjemmene på øya Store Cayman antas å ha blitt skadd av sterk vind og oversvømmelser. Telefonkapasiteten er svært begrenset, elektrisitet og rennende vann er ikke tilgjengelig.

DEN DOMINIKANSKE REPUBLIKK:
Fire ungdommer ble skylt vekk og drept av monstruøse bølger i Santo Domingo.

GRENADA:
Minst 39 mennesker drept. Omtrent 90 prosent av hjemmene er skadd eller ødelagt. Ikke tilgang til elektrisitet, telefonlinjene virker ikke. Mangel på mat og drikkevann.

HAITI:
Minst tre mennesker er drept, deriblant en ti år gammel gutt. Omtrent 73 hjem er ødelagt, de fleste i syd, av stigende vannstand og enorme bølger. 250 øvrige hjem er skadd av andre årsaker.

JAMAICA:
Minst 15 mennesker er drept. Omtrent 177 lokalsamfunn fikk skader på hustak og opplevde oversvømmelser. Store deler av øya har ikke strøm, flere dusin hovedveier er blokkert.

ST. LUCIA:
Flere dusin hjem er skadd. Myndighetene beregner skadene på hjem og infrastruktur til å beløpe seg til 2,5 millioner dollar, mens bananindustrien er påført skader for 3,7 millioner dollar.

ST. VINCENT OG GRENADINENE:
Omtrent 50 hjem og bygninger er skadd. Myndighetene regner med at 20 prosent av bananhøsten er ødelagt.

TRINIDAD OG TOBAGO:
En gravid kvinne ble drept av et fallende tre i Tobago. Takene på omtrent 30 bygninger har blåst vekk. Noe flomskader i sentrale Trinidad.

VENEZUELA:
Minst fem mennesker ble drept og et dusin skadd i voldsomme regnbyger, oversvømmelser og enorme bølger. Ni mennesker er meldt savnet i en liten båt ved kysten. Omtrent 350 hjem er skadd og 21 ødelagt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere