*Nettavisen* Nyheter.

Her reddes gorillaungen

Gorilla Smugling Kongo Foto: Gorilla. dc

To år gamle Amani forsøkt smuglet i pose. Se video

Apeungen ble forsøkt smuglet i en sekk under en bylt med klær på flyplassen Goma ved Kinshasa i Kongo. Etter flere måneders infiltrasjon lyktes det myndighetene å redde en gorillaunge, og arrestere en bakmann, skriver Telegraph.

Nå har nasjonalparken offentliggjort en video fra redningsaksjonen.

Les også: Planla hevnaksjoner

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Se video her:

HTML EMBED

Foreldrene drept
Den unge gorillaungen som har fått navnet «Amani» skulle selges for 150.000 kroner. Foreldrene til apen er sannsynligvis drept av bakmennene.

Amani var meget forkommen da hun ble funnet i posen, dehydrert og med flere sår. Ansatte i nasjonalparken Virunga sier ulovlig smugling er et økende problem.

- Vår etterforskning viser en kraftig økning i smugling av unge gorillaer de siste månedene, sannsynligvis på grunn av krigen i fjor, sier Emmanuel de Merode, direktør i Virunga nasjonalpark, ifølge Telegraph.

De Merode vet ikke hvor gorillaene tar veien.

- Vi vet ikke hvor gorillaene blir sendt eller hvem som kjøper dem. For hver smuglede gorilla blir flere drept, og vi må bruke store ressurser på å stoppe virksomheten, fortsetter Merode.

Les også: Kløktige aper regner matte

Overlever
Høyst sannsynlig vil Amani overleve. Apen blir behandlet av veterinærer fra organisasjonen Mountain Gorilla Veterinary Project. Fagfolkene sier at hun kommer seg bra, til tross for undervekt og kronisk underernæring.

«Amani» betyr fred, og skal bringe håp om bedre tider i det krigsherjede afrikanske landet. Veterinærene har håp om at Amani kan vende tilbake til villmarken igjen.

Har du en norsk dyrehistorie? Send tips til Dittdyr.no.

Få magasinet Dittdyr rett hjem i posten. Bestill her, kr 279 for seks utgaver:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.