RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her reddes Krishna (24) ut av ruinene i Nepal

REDDET: Her reddes Krishna Kumari Khadka (24) av norske redningsmannskaper. Foto: Navesh Chitrakar, Reuters
REDDET: Her reddes Krishna Kumari Khadka (24) av norske redningsmannskaper. Foto: Navesh Chitrakar, Reuters Foto: Navesh Chitrakar
Sist oppdatert:
Etter fem døgn i ruinene i Katmandu ble 24 år gamle Krishna Kumari Khadka reddet ut av norske redningsmannskaper.

Norske redningsmannskaper fra Norsar var med på å grave kvinnen ut sammen med israelske og franske redningsarbeidere.

Det var de norske hundene Mir og Gere som markerte funnet, som gjorde at kvinnen ble reddet. Kvinnen ble funnet sammen med en annen person. Denne personen er nå blitt erklær død av lege.

– Jeg blir ydmyk og ærbødig av dette. Når Gere får bidra til at et menneskeliv blir reddet, er det verdt alle timer med trening og arbeid, sier Morten Kvammen fra Norsar til Aftenposten.

Før kvinnen ble reddet meldte Norsar på Facebook at kvinnen var fastklemt, og at alt redningsmannskapene først kunne se var en arm og litt av ansiktet hennes.

Redningsarbeiderne jobbet møysommelig i flere timer for å få kvinnen ut. Da kvinnen endelig var ute og kunne bæres på båre til ambulansen, klappet og jublet gruppen av redningsarbeidere.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FANT KVINNEN I LIVE: Den norske redningshunden Mir fant kvinnen, sammen med hunden Gere, som også er norsk. Foto: Marianne Utnes Kjøsnes, NORSAR


Ved bevissthet

Kvinnen jobbet på kjøkkenet ved det sammenraste vertshuset.

– Hun er skadd, men hun er ved bevissthet og snakker, sier en major fra den nepalske hæren til AFP. Kvinnen er nå innlagt på et militærsykehus.

Noen timer tidligere ble en gutt reddet fra et annet sammenrast hotell bare noen gater unna. Han var ved bevissthet da han ble berget.

– Det er klart at når vi får slike meldinger, så gir det ekstra motivasjon. Det er godt å se at det fortsatt er mulig å berge ut mennesker i live, sa Leif Gullstein i Norsar til NTB tidligere torsdag.

Men funnet av en død tenåring i de samme ruinene bare minutter senere, viser at håpet om å finne folk i live stadig blir svakere.

LES OGSÅ: Fire måneder gammel baby reddet fra ruinene

Artikkelen fortsetter under bildet.

Staben fra NORSAR kom onsdag til Katmandu med hunder og utstyr.


LES OGSÅ: Mir (9) skal finne overlevende i jordskjelv-ruinene

Nær 6.000 døde

Tallet på døde etter det voldsomme jordskjelvet i Nepal sist lørdag har nådd 5.844, opplyser regjeringen i landet.

Tallet på skadde er kommet opp i 11.175. Skjelvet hadde en styrke på 7,8, og forårsaket enorme ødeleggelser i det fattige landet.

FN anslår at 4,2 millioner mennesker har behov for vann og helsehjelp umiddelbart. 1,4 millioner trenger mat, og en halv million sover fortsatt under åpen himmel.

Staben fra NORSAR kom onsdag til Katmandu med hunder og utstyr. Foto: NORSAR / NTB scanpix

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere