*Nettavisen* Nyheter.

Her satt det tre barn

Foto: - (Räddningstjänsten Strömstad)

Bilen sank og tre barn satt fastspent i baksetet.

15.06.09 14:40

I tillegg til barna satt både far og mor også i bilen som havnet i vannet ved Bojakilen i Strömstad.

- Jeg fikk panikk, men Russel er mye flinkere enn meg å håndtere slike situasjoner, sier Stine Lade til Rakkestad Avis.

Bremsene sviktet
Det hele startet med at trebarnsmoren satt i bilen med foten på bremsepedalen mens ektemannen var i ferd med å løsne båten. Plutselig var det noe som glapp, og bilen begynte å trille.

- Jeg fikk opp døra, og det var bra. Da hadde vi ei dør åpen, sier Lade.

Til avisen anslår Russel at alt skjedde i løpet av et minutt.

Mor fikk løsnet Nicholas på 2 ½ år, og dro ham ut av setet.

I samme øyeblikk la Russel på svøm ut til bilen på den andre siden.

Miriam på 7 år hadde vært snartenkt nok til å løsne sitt eget bilbelte.

Hun ble hjulpet ut av far, men måtte stå på håndtaket på innsiden av bildøra til fem år gamle Karina ble fraktet til land. Deretter ble 7-åringen hentet bort bilen.

Skulle sjøsette båten
- En dramatisk ulykke med en lykkelig slutt, sier Rolf Olausson fra den svenske redningstjenesten til den svenske avisen Bohusläningen.

Ulykken skjedde ved 14-tiden søndag ettermiddag. Da brannvesenet kom frem til Nötholmen, så de bare taket på en Toyota pickup i vannet.

Familien fra Rakkestad skulle sjøsette en mindre båt da det meste gikk galt. Ifølge Olausson greide faren selv å frakte seg selv og sine barn i land. De tre ungene skal ha vært mellom to og sju år gamle.

Skiftet på stasjonen
Barna fikk tegne på brannstasjonen i etterkant av uhellet. Familien har også brukt mye tid på å snakke om det som skjedde.


- De var selvsagt gjennomvåte, men heldigvis hadde de rukket å legge bagasjen med tørre klær i båten. Så vi tok dem med til stasjoen for å skifte klær. Det tok ikke lang tid før de begynte å tulle og leke igjen, sier Olausson om episoden.

En mann fra Räddningstjänsten tok på seg tørrdrakt og med hjelp fra bileieren lyktes han å feste en vaier i den synkende bilen. Senere ble bilen trukket opp på rampen der det til vanlig er båter som transporteres opp og ned.

85 prosent nordmenn
Strømstad er et yndet feriemål for nordmenn - og den svenske byen ligger kun 20 minutter unna Halden.

Strömstads næringsliv er i stor grad basert på turisme og grensehandel fra Norge. Fra midten av juni til midten av august er gjestehavnen og de fem campingplassene overfylte, hvorav nesten 85 prosent av gjestene er nordmenn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.