RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her ser de andre for første gang

Sist oppdatert:
Dette er en av Sør-Amerikas siste isolerte indianerstammer observert ved grensen mellom Peru og Brasil.

Fotografiet ble tatt fra et fly og viser de rødmalte indianerne utstyrt med pil og bue. Indianerne føler seg tilsynelatende truet og retter våpnene sine mot flyet.

De har aldri vært i kontakt med omverden og mange hevder at de ikke eksisterer.

De brasilianske myndighetene opplyser at de fotograferte indianerstammen for å bevise deres eksistens, og håper at dette vil bidra til å beskytte indianernes landområder mot nedhogging av regnskogen.

Tviler på deres eksistens
Brasilianske myndigheter sier at indianerne er friske og raske.

- Vi gjennomførte flyturen for å vise hyttene deres og at de befinner seg der, og at de faktisk eksisterer. Dette er veldig viktig fordi det finnes flere som tviler på deres eksistens, sier den brasilianske tjenestemannen Jose Carlos dos Reis Meirelles, melder BBC.

Mer enn halvparten av verdens 100 isolerte stammer befinner seg i Brasil eller Peru, opplyser organisasjonen Survival International, som kjemper for urinnvåneres rettigheter verden over.

Fare for å bli «utryddet»
Stephen Corry, direktør for organisasjonen, sier at slike isolerte stammer står i fare for å bli «utryddet» hvis landet deres ikke blir beskyttet.

- Det er på tide at verden åpner opp øynene og sørger for at deres territorium blir beskyttet i henhold til internasjonal lov. Hvis ikke, risikerer de å dø ut, sier Corry ifølge nyhetsbyrået AP.

Selv om denne indianerstammen vokser i antall, så finnes det andre stammer i området som er turet av tømmerhogst, opplyser Corry.

Fotografiet ble tatt under flere flyturer over de fjerntliggende områdene i regnskogen i Amazonas i Brasils Acre-region.

Sårbare for sykdommer
Isolerte indianerstammer langs grensen mellom Peru og Brasil har i lang tid blitt tvunget til å flytte på seg på grunn av tømmerhogst i området. Corry mener denne nedhoggingen av regnskogen er en fundamental forbrytelse mot den naturlige verden.

De isolerte indianerne er svært sårbare for sykdommer i den siviliserte verden, og det finnes flere eksempler på at isolerte indianere har dødd av brennkopper og forkjølelse etter å ha vært i kontakt med omverden.

Meld deg på Nettavisens store kunnskapsquiz: Sjekk de nye premiene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere