RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her setter de ny nisserekord

Det ble satt ny verdensrekord da 4000 julenisser samlet seg i gatene i Bucuresti søndag.

Søndag var det duket for en julefeiring uten like i Romania. 3939 mennesker stilte opp i julenissekostyme og delte ut gaver til barn i gatene i Bucuresti.

Guinness rekordbok bekrefter at den forrige rekorden ble slått med stor margin. Den forrige rekordinnehaveren er Taipei i Taiwan hvor 3618 mennesker stilte i julenissekostyme i 2003.

- Jeg la igjen alle problemene mine hjemme og kom ut hit for å delta på noe helt spesielt, sier en av julenissene, som er omtalt som Maria S.

Byens stolte borgermester Sorin Oprescu forteller at arrangementet ble stelt i stand først og fremst for å glede barna.

- Vi ville overraske barna med ikke bare én julenisse, men med flere tusen julenisser. Dette er den største samlingen av julenisser som deler ut gaver, sier borgermesteren.

Byen har fått mersmak og har lagt enda flere planer om å komme i Guinness rekordbok. Blant annet så har de et mål om å lage verdens lengste pølse. Den nåværende pølserekorden er på 2250 meter lang.

I tillegg ønsker byen å slå rekorden på verdens største kake, som er 140 meter høy.

En annen rumensk by, Brasov, kom nylig i Guinness rekordbok etter å ha sendt verdens lengste julebrev etter at skolebarn hadde skrevet en 413 meter lang ønskeliste til julenissen.

Kilder: Ananova/BBC

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere