RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her skyter han livvakten

Foto: Politiet i København
Sist oppdatert:
Her er bildene av den etterlyste attentatmannen i det han skyter Hells Angels medlemmet Brian Sandberg.

Brian Sandberg overlevde attentatet da han ble skutt på kloss hold i København torsdag. Sandberg er et fremtredende medlem av motorsykkelorganisasjonen Hells Angels.

Sandberg var tidligere ansatt av den bedragerisiktede nordmannen Stein Bagger. Sandberg var tidligere ansatt i Baggers selskap IT-Factory som sikkerhetskonsulent. Bagger er i dag fengslet, etter at han i desember tilsto bedrageri og dokumentfalsk.

Derfor overlevde han
Torsdag i forrige uke klokken 13 satt Sandberg på kafeen Joe and the Juice på Ny Østergade midt i København sentrum sammen med et annet HA-medlem. Utenfor vinduet åpnet to menn plutselig åpnet ild gjennom vinduet.

Bildene viser hvordan attentatmannen stilte seg opp på fortauet med spredte ben og dobbeltgrep om sin kromfargede 9 millimeter pistol. Med få sekunders mellomrom skjøt han to skudd gjennom vinduet. På andre siden satt Sandberg i en sofa med ryggen til vinduet.

Sandberg ble truffet i ryggen, men overlevde. Tekniske undersøkelser ved åstedet viser at det var det 9 millimeter tykke butikkvinduet, sammen med en litt skjev skuddvinkel, som reddet Sandberg.

Det tykke glasset bremset opp kulen slik at kraften ikke ble dødelig. Det ene prosjektilet gikk i oppløsning før det kom fram til Sandbergs ryggtavle. Det andre skuddet nådde fram, men traff Sandberg bare som et «hammerslag» i ryggen. Han fikk bare et lettere sår av kulen.

Gjenkjennelig
Mandag offentliggjorde dansk politi dramatiske bilder av den ene attentatmannen i det han skyter mot Sandberg. Politiet håper at bildene skal hjelpe dem å identifisere gjerningsmennene.

- De som kjenner ham vil også gjenkjenne ham på bildene. Vi har ikke store forhåpninger om at folk i hans eget miljø vil gå til politiet, så vi håper at også andre kan gjenkjenne ham, sier sjef for drapsavsnittet i København, Ove Dahl, til Berlingske Tidende.

Håper publikum gjenkjenner mannen
Bildene er hentet fra overvåkingskamera montert ved Amagerbanken som ligger like ved kafeen. Bildene som er tatt viser bare en gjerningsmann utenfor Joe and the Juice. Vitner har likevel fortalt at det var to bevæpnede menn utenfor kafeen.

Bildene har sirkulert internt i det danske politiet de siste tre dagene uten at noen av tjenestemennene har kjent igjen attentatmannen. Skyteren kan være hyret inn fra miljøer utenfor Danmark. Politiet håper derfor at offentliggjøring blant annet i Norge kan gi gjennombrudd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere