RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her sov Madeleine

Sist oppdatert:
I dette rommet sov Madeleine McCann rett før hun ble kidnappet. Se bildene.

Bildene ble offentliggjort av Politiet i Portugal mandag, sammen med over 30.000 sider bevismateriale. På bildene ser man blant annet Madeleines seng og de to reisesengene til McCanns tvillinger.

Etterforskningsmaterialet kan leses av journalister som skriftlig ber om om innsyn i dokumentene, og som personlig møter opp i retten for å hente dem, skriver CNN.

Manglende bevis
Filene fyller hele 17 DVD'er og ble gjort tilgjengelig ved Portimao-retten i Algarve.

Madeleine McCann (4) forsvant fra familiens ferieleilighet i Praia de Luz i Portugal 3.mai i fjor. Forrige måned ble etterforskningen stoppet på grunn av manglende bevis.

Foreldrene til den fire år gamle jenta, Kate og Gerry McCann, ble dermed frigjort fra deres status som mistenkte i saken.

Nektet å svare
Madeleine-saken forblir et mysterium, men flere detaljer begynner å komme fram etter at etterforskningsdokumentene ble offentliggjort.

Blant annet viser de at Madeleines mor, Kate, nektet å svare på 48 spørsmål da hun fikk status som mistenkt i saken.

I tillegg kommer det fram at foreldrene til Madeleine fikk status som mistenkte på sviktende grunnlag, melder telegraph.co.uk.

Politiet løy
Allerede tre dager før de ble mistenkt hadde portugisisk politi blitt informert om at det ikke fantes bevis mot ekteparet.

Politiet hadde fått en e-post fra det rettsmedisinske laboratoriet i Birmingham om at DNA-bevisene, som var de viktigste faktorene til at Madeleines foreldre ble mistenkt, ikke var fellende. Likevel insisterte politiet på at datterens DNA var funnet i bagasjerommet på bilen, under et åtte timer langt avhør med Gerry McCann.

594

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere