RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her spriker forklaringen

Sist oppdatert:
Maddies foreldre og vennene deres har forklart seg ulikt om skjebnekvelden da 4-åringen ble borte.

Gratis oppsett: Les Nettavisen på mobil

SISTE: Moren ikke siktet

Biologiske funn har også avdekket sprik i forklaringene, og onsdag fikk portugisisk politi resultatene av analysene som er gjort etter funn på familiens hotellrom i Praia da Luz.

Dette er trolig bakgrunnen for at Madeleines mor Kate McCann ble innkalt til et nytt avhør torsdag. Fredag vil hun ifølge familiens talsmann David Hughes formelt få status som mistenkt i saken, og hun var ventet til politistasjonen klokken 10.30 lokal tid.

Motstridende funn
Det er funnet både hår og blodspor på soverommet i ferieleiligheten. Prøvene ble tidligere i sommer sendt til et laboratorium i Birmingham, men undersøkelsen har trukket ut. Resultatene skal imidlertid undergrave foreldrenes versjon av hendelsesforløpet kvelden Madeleine forsvant.

Under torsdagens avhør ble Kate McCann informert om resultatene av disse undersøkelsene, og hun ble bedt om å forklare seg om avvik i tidligere forklaringer og detaljer som ikke stemmer, skriver 24 Horas.

En likhund skal også ha markert for funn, blant annet i bagasjerommet på familiens leiebil og på soverommet.

Mange spekulasjoner
Loven begrenser det portugisiske politiets muligheter for å uttale seg om en pågående etterforskning. Det har ført til at spekulasjonene i denne saken har vært svært mange, og bruken av anonyme kilder har vært stor, både i portugisisk og i britisk presse.

Portugisiske aviser har skrevet at likhunden også markerte for funn på Kate McCanns klær og på Maddies favorittbamse. Lignende påstander i portugisisk presse har ført til at McCann-familien har gått til sak mot magasinet «Tal & Qual».

En annen teori som har versert i mediene, er at McCann-foreldrene, som begge er leger, kan ha gitt barna beroligende medisin for å få dem til å sove. Det er også funnet DNA fra en ukjent person på soverommet.

Byttet på å sjekke
McCann-familien ferierte sammen med flere vennepar og deres barn i Praia da Luz. Portugisisk politi har også reagert på manglende samsvar i forklaringene som McCann-foreldrene og vennene deres har avgitt.

Skjebnekvelden 3. mai spiste de voksne middag på en tapas-restaurant i hotellanlegget Ocean Club. De byttet på å se til barna med jevne mellomrom. Både Kate og Gerry McCann og flere av vennene deres har gjentatte ganger blitt bedt om å forklare seg om hendelsesforløpet, fordi politiet har avdekket flere avvik i forklaringene.

Blant annet skal de ha oppgitt forskjellige tidspunkter for når de så til barna.

Ifølge avisen Diário de Notícias har politiet i senere tid fattet interesse for telefonsamtaler og e-post som Kate og Gerry har utvekslet med venner. Det er ikke kjent hva som var innholdet i disse samtalene og mailene.

Kate McCann ble formelt avhørt for andre gang torsdag, og avhøret varte i nærmere 11 timer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere