*Nettavisen* Nyheter.

Her svindler de Ikea

Tyvene ble fanget opp av overvåkingskameraer etter å ha overnattet på Ikea.

04.03.08 14:43

Bildene er tatt idet tyvene forlater Ikea i Linköping i Sverige lørdag morgen.

Tyvene, som kan ha svindlet flere tusen Ikea-kunder, overnattet i butikken. Nå offentliggjør politiet bildene fra overvåkingskameraene i håp om hjelp fra publikum.

- Vi vet ikke hvem mennene er. Vi ønsker hjelp fra allmennheten. Vi håper noen som kjenner gjerningsmennene lar høre fra seg, sier politioverbetjent Jan Staaf ved politiet i Linköping til den svenske avisen Aftonbladet.

Gjemte seg

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: POLISEN


Det var ved lunsjtider lørdag personalet ved Ikea i Linköping oppdaget at noe var galt med kortleseren til en av kassene. Svindlerne hadde byttet ut kortleseren med elektronisk kopieringsutstyr, såkalt skimmingsutstyr.

Utstyret fungerer på samme måte som en vanlig kortleser, men kopierer kundens kortinformasjon og sender det videre til svindlerne. Slik får tyvene tilgang til pengene på kontoen.

Politiet vet ikke når den skal ha blitt byttet ut. Teorien deres er at tyvene har kommet som vanlige kunder fredag kveld, og gjemt seg i varehuset ved stengetider. Deretter skal de ha montert utstyret om natten. Da lyset plutselig ble skrudd på morgenen etter, ble de fanget på film.

Flere innblandet
Staaf sier til Aftonbladet at det kan være flere personer innblandet enn de to som vises på bildene.

De tror ikke noen kunder er blitt rammet. Politiets teknikere har ikke funnet noen sender på skimmingsutstyret som kan sende den kontoinformasjonen som er blitt lagret.

- Mye tyder på at gjerningsmennene planla å komme tilbake for å hente apparatet, sier Staaf.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.