RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her tar de norske F-16-flyene av fra Bodø

(Forsvaret)
Sist oppdatert:
De norske F-16-flyene vil være fullt operative innen et par døgn.

De seks norske F-16-flyene tok av fra Bodø Hovedflystasjon ved 11.40-tiden mandag formiddag med kurs for Sicilia.

- De er på vei til Sigonella på Sicilia. De kommer dit i løpet av dagen, og så får vi en del utstyr ned i morgen. Så om et par døgn vil de være fullt operative. I tillegg har vi et transportfly av type Hercules med folk og personlig utstyr som går ved 15-tiden, og et større transportfly som går i morgen, sier presseoffiser ved Forsvarets operative hovedkvarter, John Espen Lien, til Nettavisen.

Norge bistår også med 120 mann i den FN-sanksjonerte «Operasjon Daggry», som har til hensikt å beskytte sivilbefolkningen i Libya mot angrep fra strykene til Muammar al-Gaddafi.

Flybasen Sigonella bistår allerede med logistisk støtte til USAs sjette marineflåte, og er en av de nærmeste Nato-basene til Libya. Mandag ettermiddag ble det imidlertid kjent at de norske kampflyene likevel ikke skal til Sicilia, men blir omdirigert til Souda Bay-basen på Kreta.

Se video av take-off her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere