RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her tar drømmeflyet endelig av

Foto: ISSEI KATO (Reuters)
Sist oppdatert:
De første betalende passasjerene fikk onsdag oppleve Dreamliner.

Etter år med utsettelser, kunne flyprodusenten Boeing og flyselskapet All Nippon Airlines (ANA) onsdag ønske de første betalende passasjerene velkommen om bord i det superlette flyet Boeing 787 Dreamliner. Det skjedde på Narita lufthavn, øst for Tokyo

Jomfruturen gikk til Hong Kong.

Laget av plast
Det mellomstore passasjerflyet er laget av plast eller karbonfiber, et materiale som gir et lettere fly og som ifølge produsenten er langt mer økonomisk og også gir bedre komfort for passasjerene. Dreamliner kan også skryte av store vinduer og renere og friskere luft i kabinen, melder BBC News, som hadde sin reporter med på turen.

Flyr grønnere
På grunn av materialet som er benyttet og designen på flyet, er resultatet ifølge produsenten et drivstofforbruk 20 prosent lavere enn andre fly i samme størrelse. Det er godt nytt for flyselskapene, men også for klimaet, siden flyet slipper ut mindre CO2.

Egentlig skulle Dreamliner ha vært på vingene i 2008, men Boeing opplevde mange tilbkakeslag på veien.

Norwegian i køen
Det var i 2003 styret i Boeing sa ja til satsing på 787 - den første nye flymodellen selskapet leverer siden 1995. Så langt er det solgt 821 dreamlinere, og Norwegian er et av selskapene som har inngått kontrakt.

VIDEO: Her tar drømmeflyet av fra Tokyo. Video fra Telegraph TV.

VIDEO: Her kommer Dreamliner inn for landing i Hong Kong.

Under kan du se flere bilder:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere