RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her tok Katrina 30 liv

Sist oppdatert:
55 mennesker er så langt omkommet i orkanen. Verst gikk det da Katrina knuste dette leilighetskomplekset til pinneved.

Her, i leilighetskomplekset i Biloxi i Mississippi, kan 30 mennesker ha mistet livet. Mennesker går omkring i de sønderknuste restene av St. Charles Condominiums og Sadler Apartments og leter etter eiendeler.

Orkanen knuste leilighetene til pinneved da den feide inn over Golfkysten mandag med en styrke på over 230 km/t.

Ifølge nyhetsbyrået AP er 55 omkommet tirsdag morgen norsk tid.

Ifølge Jim Pollard, talsmann for krisesenteret i Harrison County, har 50 mennesker mistet livet i orkanens Katrinas herjinger, bare i Harrison County.

Flesteparten av de 50 mistet livet i leilighetskomplekset i byen Biloxi, der 30 av de 55 orkanofrene kan være omkommet, ifølge CNN. Leilighetskomplekset lå ut mot kysten, og ble feid av grunnen da orkanen slo inn over land.

Søker tilflukt
Ytterligere tre mennesker er drept av fallende trær i Mississippi og to personer er omkommet i en trafikkulykke i Alabama.

I New Orleans er minst 20 bygninger kollapset, eller står i fare for å kollapse, ifølge myndighetene.

Myndighetene frykter at flere kan ligge skadd i nedraste bygninger. Mens det er natt i USA, kan mange være fanget på hustak, loft og i kjellere. Folk søker tilflukt i barer og offentlige bygninger, mange uten å ane om hjemmene deres står eller ikke.

Million uten strøm
Katrina har slått ut krafttilførselen for mer enn en million mennesker på strekningen fra Louisiana til Panhandle i Florida, og myndighetene opplyser at det kan ta to måneder før elektrisiteten er tilbake hos alle.

Ti større sykehus i New Orleans har vært drevet på nødaggregat, ifølge AP.

Føderale myndigheter bringer nå ut babymat, kommunikasjonsutstyr, aggregater, vann og is til de verst rammede områdene. Også leger, sykepleiere og førstehjelpsutstyr sendes ut.

Katastrofeområde
Mandag kveld erklærte president George W. Bush at Louisiana og Mississippi er katastrofeområder.

- Dette er en farlig storm, understreket Bush.

Og marerittet er ikke over ennå: Ifølge værmeldingene vil Katrina bevege seg nordover i løpet av de neste dagene, hvor tornadoer og kraftig regnskyll kan forårsake videre ødeleggelser.

Hos National Hurricane Center kan du se satellittbilder av orkanen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere