*Nettavisen* Nyheter.

Her tråkker Biden i salaten

Foto: CHRIS USHER (EPA)

President Barack Obama ble pinlig berørt da visepresident Joe Biden tråkket i salaten.

23.01.09 08:28

Hendelsen fant sted da Obama ba visepresident Joe Biden om å ta i ed noen av medlemmene i den overordnede staben i Det hvite hus onsdag.

- Hva, skal jeg gjøre det én gang til? sa Biden og henviste til at han allerede hadde svoret inn noen av medlemmene i Obamas administrasjon.

- Den overordnede staben, forklarte Obama.

- Den overordnede staben, all right, svarte Biden.

- Jeg har nok ikke like god hukommelse som høyesterettsjustitiarius Roberts, sa Biden sarkastisk.

Stokket om på rekkefølgen
Dagen før hadde nemlig John Roberts klart å stokke om på rekkefølgen til eden som Obama skulle gjenta, noe som førte til at presidenten gjentok eden feil. Dette resulterte i at Obama måtte avlegge eden på nytt av formelle grunner.

Bidens humoristiske kommentar ble ikke godt mottatt av sjefen, og flere i salen svarte med et langt gjesp.

Obama ble stram i masken og ga Biden en klapp på skulderen med hentydning til at slike spøker ikke egnet seg lenger, nå som de innehar landets høyeste embeter.

Glippen til Biden genererte flere diskusjoner på amerikanske TV-kanaler, og CNN hadde samlet et panel for å diskutere hvordan dette ville ramme Obama.

Kommentarene sitter løst
Biden har en lang karriere som senator og har vært sjef for Kongressens utenrikskomité. Han regnes for å være en av USAs dyktigste utenrikspolitikere, men de sarkastiske kommentarene er kjent for å sitte løst hos Biden.

Visepresidenten kan fort bli den nye favoritten til amerikanske talkshowverter nå som Geroge W. Bush har forlatt presidentbygningen.

Under valgkampen klarte Biden å be en mann i rullestol om å reise seg. I tillegg har han kommet med flere uttalelser som er på kanten av å være rasistiske.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.